ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

   ETKİNLİK GİRİŞ SAYFASIEtkinlik Giriş Sayfası

      Etkinlik İçeriği

»Bildiri Konuları

»Kongre Programı

»Katılım ve Konaklama

»Düzenleme Kurulu

»Bilimsel Danışma Kurulu

»Kongre Takvimi

»Kongre Sonuç Bildirgesi

»Bildiri Gönderme

»Sponsorluk Koşulları

»İletişim

 

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Yazılı Basında Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 42

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 38-2017/7

Tüm Sayılar »

ŞUBE e-BÜLTEN

 » KİTAPLAR

 
ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
Prof. Dr. Aydın ÖZTAN

Tüm Kitaplar »

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5. KONGRESİ

08.11.2007 - 10.11.2007(Sürmeli Otel – Ankara)

Kayıt Yok

Genel Bilgier

KONGRENİN AMACI 

Gıda güvenliğinin öneminin her geçen gün yaşanan olaylarla iyice gözler önüne serildiği günümüzde, gıda üretimi ve denetimi konusunda kamuda yaşanan çok başlılık sorunu henüz çözülememiştir. ‘Gıda hizmetlerinin denetimi, izlenmesi ve koordinesinde sorumluluğun tek bir otoriteye verilmesi suretiyle bu konudaki yetki karmaşasına son verilmesi, gıda ile ilgili kararlarda şeffaflığın ve katılımcılığın sağlanması‘ gibi söylemlerle hayata geçirilen 5179 sayılı Gıda Kanunu bekleneni verememiştir. Bu Kanun ile gıda konusunda tek yetkili otorite ilan edilen Tarım ve Köyişleri Bakanlığı geride bıraktığımız dönemde yaşanan mahkeme süreçleri sonrasında otoritesini Belediyelerle paylaşmak zorunda kalmıştır. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı‘nın yeniden yapılandırılmasına ilişkin Kanun ve gıda mevzuatının temelini oluşturacak olan Dörtlü Hijyen Paketi TBMM gündemine girmeyi beklemektedir.

Diğer taraftan Avrupa Birliği adaylık sürecinde müzakereler devam etmekte ve tüm konularda olduğu gibi gıda güvenliği konusunda da uyum çalışmaları sürdürülmektedir. Gıda kalitesi ve güvenliği, Avrupa Birliği için öncelikli alanlardan biri olarak belirlenmiştir. Gıda konusundaki müzakereleri başarıyla tamamlamak için ‘Tarladan sofraya gıda güvenliği‘ yaklaşımının tam olarak hayata geçirilmesi, risk analizinin birbirleriyle ilişkili üç bileşeni olan risk değerlendirmesi, risk yönetimi ve risk iletişimine dayalı bir mekanizmanın uygulamaya sokulması ve izlenebilirliğin sağlanması gerekmektedir.

Bu arada yeni teknolojilerle birlikte yeni gıdalar, yeni ambalajlar da hızla hayatımızın akışına katılmaktadır. Dünya, insanın tüm yaşamını etkileyecek kadar büyük ve adına ‘nanoteknoloji‘ denilen yeni bir teknolojik devrimi ile karşı karşıyadır. Özellikle esnek ve sert ambalaj sektöründe, molekül ve atomların işlendiği nanoteknoloji bilimi, biyoteknoloji ile birlikte hızla ilerlemektedir. Yakın geçmişte gerçekleştirilen pazar araştırmasına göre nanoteknolojinin gıda ve içecek ambalaj sektöründeki etkisi artış göstermektedir.

Gıda ve ambalaj sektöründe yakalanan yenilikler; çağın gereği olarak gerek teknolojik gerekse bilimsel çalışmalarda sağlanan ivme; kongrede bilimsel çalışmalara daha fazla ağırlık verilmesi gereğini gündeme getirmiştir. Kuşkusuz, bilimsel ağırlıklı çalışmalar olmaksızın yeniliklerin ve yeni araştırma konularının önünü açmak ve farklı bakışlar oluşturmak mümkün olmayacaktır.

Gıda Mühendisliği 5. Kongresi‘nin amacı, gıda zincirinin üretimden tüketime tüm halkalarını içine alacak biçimde gıda işleme ve muhafaza teknolojisinde yeni yaklaşımlar, gıda biyoteknolojisi, yeni gıdalar, gıda sanayinde nanoteknoloji kullanımı gibi bilimsel ve teknolojik konuları ele almak ve diğer taraftan yukarıdaki gündem çerçevesinde gıda sektörünü her yönüyle tartışmaya açmaktır. Kongrede AB - Türkiye ilişkileri bağlamında gıda sanayinin durumu, uyum çalışmaları ve yasal düzenlemeler, tam üyelik sürecinde Türkiye gıda sanayinin zarar görmemesi için uygulanması gereken politikalar ele alınacak ve gıda ile ilgili AB Çerçeve Programları incelenecektir.

Kongre kapsamında, gıda sektörü ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlar bir araya getirilerek ortak bir platform yaratılacak; hem bilimsel ve teknolojik yenilikler hem de AB üyelik sürecinde gıda sektörümüzün durumu masaya yatırılacaktır. Gıda Mühendisliği mesleğinin ve bu mesleğe adım atacak olan öğrencilerin sorunları ve çözüm önerileri temel konulardan birini oluşturacaktır. Kongre süresince, bilimsel poster ve sözlü bildiri sunumları yanında, gıda sektörü ile ilgili güncel konuların tartışılacağı paneller düzenlenecektir. Kısacası Gıda Mühendisliği 5. Kongresi‘nin hedefi, her yönüyle gıda güncelini yakalamak olacaktır.


 
 
 
  
 

 
 »9. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ
   12.11.2015 - 14.11.2015
   (İZMİR-SELÇUK)

 »8. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ
   07.11.2013 - 09.11.2013
   (ANKARA)

 »7. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ
   24.11.2011 - 26.11.2011
   (ANKARA)

 »GIDA MÜHENDİSLİĞİ 6. KONGRESİ
   06.11.2009 - 08.11.2009
   (Grand Haber Otel Kemer/ANTALYA)

 »GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5. KONGRESİ
   08.11.2007 - 10.11.2007
   (Sürmeli Otel – Ankara)

 »GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4. KONGRESİ
   29.09.2005 - 01.10.2005
   (ANKARA)

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2017 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET CAD. NO:22/13 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA:

 

Key İnternet Hizmetleri Ltd. Şti.