ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

   ŞUBE GİRİŞ SAYFASIŞube Giriş Sayfası

      Şube İçeriği

»Şube Tarihçesi

»Şube Yönetim Kurulu

»Şube Çalışanları

»Çalışma Programı

»Çalışma Raporu

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Yazılı Basında Odamız

 

 

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Yazılı Basında Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 43

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 47-2019/BÜLTEN NO:7_

Tüm Sayılar »

BURSA ŞUBE E-BÜLTEN
SAYI: 4

Tüm Sayılar »

 » KİTAPLAR

 
ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
PROF. DR. AYDIN ÖZTAN

Tüm Kitaplar »

``YÜKSEK FRUKTOZLU MISIR ŞURUBU``

    Yayına Giriş Tarihi: 04.02.2011  Güncellenme Zamanı: 28.03.2011 12:51:46  Yayınlayan Birim: BURSA ŞUBE  
 

Güncellenme Zamanı: 28.03.2011 12:51:38

``ŞEKER`` KAPSAMINDADIR..

04 Şubat Cuma günü yaptığı basın açıklamasında yüksek fruktozlu mısır şurubunun kanserojen etkisine yönelik araştırmanın mutlaka yapılmasını söyleyen Şube Başkanımız Serkan DURMUŞ, kamuoyunun aydınlatılmasını istedi. Kamuoyunda ‘‘mısır şurubu‘‘veya ‘‘yüksek fruktozlu mısır şurubu‘‘olarak bilinen fruktozun doğal şeker olduğunu ifade eden DURMUŞ, herhangi AB veya ABD ülkesinde sağlık riski sebebiyle bu şurubun  yasaklanmadığını söyledi. Fruktozun meyvelerde bulunan doğal şeker olduğunu anlatan DURMUŞ, ‘‘Çay şekeri ya da beyaz şeker‘‘ olarak bilinen sakarozu oluşturan iki temel yapıdan birisidir, diğeri glikozdur. Ticari fruktoz üretiminde hammadde olarak nişasta kullanılmaktadır. Ülkemiz gıda mevzuatına ve AB Gıda Mevzuatı‘ na göre de yüksek fruktozlu mısır şurubu ‘şeker‘ kapsamındadır. Katkı maddesi veya suni bir kimyevi madde değildir‘‘ diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1719

Bursa Şube Kaynaklı Haberler »
Tüm Haberler »

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2020 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET MAH. KARANFİL-2 SOK. NO:49/10 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA:

 

Key Yazılım Çözümleri A.Ş.