ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

   ŞUBE GİRİŞ SAYFASIŞube Giriş Sayfası

      Şube İçeriği

»Şube Tarihçesi

»Şube Yönetim Kurulu

»Şube Çalışanları

»Çalışma Programı

»Çalışma Raporu

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Yazılı Basında Odamız

 

 

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Yazılı Basında Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 42

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 39-2017/8

Tüm Sayılar »

KONYA ŞUBE E-BÜLTEN
SAYI: 1

Tüm Sayılar »

 » KİTAPLAR

 
ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
Prof. Dr. Aydın ÖZTAN

Tüm Kitaplar »

"GIDA KONUSUNDA BİLGİ KİRLİLİĞİ" BASIN AÇIKLAMASI

    Yayına Giriş Tarihi: 27.01.2014  Güncellenme Zamanı: 27.01.2014 15:40:49  Yayınlayan Birim: KONYA ŞUBE  
 

27 Ocak 2014 Pazartesi Günü "Gıda Konusundaki Bilgi Kirliliği" Konulu Basın Açıklaması Şube Başkanımız M.Hulusi ADA tarafından yapılmıştır.

GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI KONYA ŞUBESİ

BASIN AÇIKLAMASI

  

  

Gıda Konusundaki Bilgi Kirliliği

  

Gıda kaynaklı sorunlar, sadece insan sağlığını etkilemekle kalmıyor, bunun ötesinde kişilerin, ailelerin, toplumların, sektörlerin ve nihayet ülkelerin ekonomik ve sosyal yapılarını etkiliyor. Konunun uzmanı olmayan, Gıda Bilimi ve Teknolojisi konusunda herhangi bir eğitim almamış fakat fikir sahibi olan kişilerin yönlendirmesi ile oluşan bilgi kirliliği, tüketiciyi yanıltmakta, gerçek risklerden uzaklaştırıp suni risklere yönelterek toplum sağlığına zarar vermektedir. Kaynağı belli olmayan bilim dışı bilgiler, tüketicinin tüketmesi gereken sağlıklı gıdalardan şüphe duymasına sebep olurken üreticinin de zarar görmesine sebep olmaktadır.

Konusunda uzman olmayan kişiler tarafından ‘‘Popüler olmak adına‘‘ medya aracılığıyla inanılması güç, bilimsellikten uzak bilgiler verilerek toplumda kafa karışıklığı oluşturulduğu,  özellikle son zamanlarda artan oranlarda görülmektedir. Toplumun doğru bilgiye ulaşabilmesi için basının bilgi kirliliğinin önünde ilkeli duruş sergilemesi oldukça önemlidir. Gıda Bilimi ve Teknolojisi konusunda gerekli bilgi ile donanımlı, gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadarki tüm süreçlerde görev alan Gıda Mühendisleri gibi konunun uzmanlarından bilgi alınması gıda alanındaki bilgi kirliliğini ve toplumun yanlış yönlendirilmesini durduracaktır.

 

Toplantımıza katılan bütün basın kuruluşlarının temsilcisi arkadaşlarımıza katılımları için Yönetim kurulumuz adına teşekkürlerimi sunarım.

 

  

  

  

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası

Konya Şubesi Adına, 

Başkan

Mehmet Hulusi ADA

Okunma Sayısı: 332

Konya Şube Kaynaklı Basın Açıklamaları »
Tüm Basın Açıklamaları »

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2017 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET CAD. NO:22/13 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA:

 

Key İnternet Hizmetleri Ltd. Şti.