ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Yazılı Basında Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 43

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 45-2018/BÜLTEN NO:5_

Tüm Sayılar »

ŞUBE e-BÜLTEN

 » KİTAPLAR

 
ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
PROF. DR. AYDIN ÖZTAN

Tüm Kitaplar »

SÜT İLE İLGİLİ TÜM SORULAR CEVAP BULDU!

    Yayına Giriş Tarihi: 22.05.2014  Güncellenme Zamanı: 22.05.2014 13:32:09  Yayınlayan Birim: İSTANBUL ŞUBE  
 

Güncellenme Zamanı: 22.05.2014 13:20:08

                            

                                               SÜT İLE İLGİLİ TÜM SORULAR CEVAP BULDU!
                                                      Dünya Süt Günümüz Kutlu Olsun…


21 Mayıs gününün, Dünya Süt Günü olarak kutlanması, 1956 yılında Uluslararası Sütçülük Federasyonu‘nun aldığı bir karara dayanmaktadır. Ülkemizde de 21 Mayıs Günü "Dünya Süt Günü"  ve bu günün bulunduğu hafta da "Süt Haftası" olarak kutlanmaktadır.
Süt ve süt ürünleri, sadece çocukluk dönemi için gerekli bir besin maddesi olmayıp, her yaşta belli miktarlarda mutlaka alınması gereken bir besindir. Sütü tüketmenin yaşı yoktur. Süt tüketimi her yaşta gereklidir.
Araştırmalar gelişmiş ülkelerde 139 litreye ulaşan yıllık kişi başı süt tüketiminin Türkiye`de 25 litreyi geçmediğini gösteriyor. Bu nedenle süt tüketimini artıracak programlara ihtiyaç vardır. Ayrıca, sütün güvenli ve uygun fiyata tüketiciye ulaşabilmesi, süt tüketiminin artırılması çabalarında önemli bir yer tutmaktadır.
Özellikle sokak sütü ve işlenmiş süt tartışmalarının alevlendiği son zamanlarda,  bazı çevrelerce, "sokak sütü alınması ve evde kaynatılarak tüketilmesinin daha sağlıklı olduğu" yönünde bir takım açıklamalar yapılmaktadır. Ancak hiçbir denetim ve kontrole tabi olmayan, üretim ve taşıma koşulları bilinmeyen, ayrıca saatlerce soğuk zincir olmaksızın bekleyen kalan bu sütler toplum sağlığını tehdit etmektedir.

 Bilimsel dayanaktan yoksun beyan veren kişi ve kurumlar tarafından, halk sağlığı tehlikeye atılmaktadır.

Uluslararası gıda güvenliği kurallarına uygun olarak üretimi yapılan işlenmiş sütler, maalesef kanser gibi hastalıklarla doğrudan ilişkilendirilerek, tüketicilerimizin kafaları karıştırılmakta ve çok daha kontrolsüz ve çok daha riskli olan sokak sütü alımına yönlendirilmektedir.

Süt ile ilgili merak edilen bütün soruların cevaplarına doğru bir şeklide ulaşabileceğiniz ve her zaman yanınızda olması gereken "SÜT VE SAĞLIK" kitapçığını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

http://www.gidamo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=5087&tipi=17&sube=6

21 Mayıs Dünya Süt Gününüzü kutlar, tüketicilerin doğru bilgiye ulaşması için desteklerinizi bekleriz.

         
Sedat KURU
   Başkan 

Okunma Sayısı: 420

İstanbul Şube Kaynaklı Basın Açıklamaları »
Tüm Basın Açıklamaları »

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2019 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET MAH. KARANFİL-2 SOK. NO:49/10 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA:

 

Key İnternet Hizmetleri Ltd. Şti.