ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Yazılı Basında Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 41

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 38-2017/7

Tüm Sayılar »

ŞUBE e-BÜLTEN

 » KİTAPLAR

 
ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
Prof. Dr. Aydın ÖZTAN

Tüm Kitaplar »

ANTALYA ŞUBE Y.K. BAŞKANI BÜLENT ŞIK_SADECE GIDA MÜHENDİSLERİ Mİ MAĞDUR?

    Yayına Giriş Tarihi: 22.08.2014  Güncellenme Zamanı: 10.06.2015 16:59:06  Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ  
 

Güncellenme Zamanı: 22.08.2014 16:47:41

Antalya Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Bülent ŞIK‘ın 22.08.2014 tarihinde BİRGÜN Gazetesi‘nde yayınlanan yazısı aşağıda yer almaktadır.

Geçen hafta gıda mühendislerinin istihdam sorununa değinen yazıya olumlu veya olumsuz görüş bildiren herkese teşekkür ediyorum

Geçen hafta gıda mühendislerinin istihdam sorununa değinen yazıya olumlu veya olumsuz görüş bildiren herkese teşekkür ediyorum. Sadece gıda değil; kimya, su ürünleri ve ziraat mühendisleri başta olmak üzere çeşitli mühendislik mesleklerine mensup kişilerden çeşitli mesajlar aldım. Bu mesajlara bir yanıt verebilmek ve hem de gözlemlerimi aktarabilmek amacıyla üniversite mezunlarının yaşadığı işsizlik sorununa biraz daha değinmek istiyorum. Vereceğim örnekler yakın temas içinde olduğum gıda mühendisliği mesleğine ilişkin olsa da, belirtilen hususların beş aşağı beş yukarı pek çok branş için geçerli olduğunu düşünüyorum.

EĞİTİM ve BİREYSEL BECERİLER
Bundan 10 yıl önce 20 olan gıda mühendisliği bölümü sayısı şimdi 80 oldu. Her yıl bu bölümlerden 4 bin kişi mezun oluyor. Bu kadar mezuna ihtiyaç var mı? Ya da bu bölümler neye göre açılıyor soruları anlamsız. Bu konuda bir şeylerin zaman içinde daha iyiye gideceği de umulmamalı. Tam aksine, üniversitelerin birer şirket ve öğrencilerin de birer müşteri halini aldığı zamanımızda, nitelikli-niteliksiz veya okumuş-okumamış her türlü işgücünü ucuzlaştıran -köleleştiren- ve güvencesiz kılan bu süreç hız kesmeden, hatta artarak devam edecek.
İşsizlik durumu, toplumsal bağlamından koparılarak, bireysel yetersizliklerden kaynaklanan kişisel bir sorun olarak anlaşılıyor. İşsizseniz kendinize "yatırım yapmamış", bireysel becerilerinizi "yeterince geliştirmemiş" olduğunuz için işsizsiniz. Böyle tuhaf bir anlayış geçerlilik kazandı yıllar içinde. Oysa çok değil bundan 20-25 sene önce bir insanın kendine yatırım yapması gerektiğinden söz eden biri gülünç bulunurdu. İşsizlik denilen olgunun, sadece bireysel beceri ve yeteneklerle ilgili şeyler üzerinden tanımlanır hale gelmesi korkunç bir hedef saptırmaca. Öyleyse nereye bakmalı?

GERİ DÖNÜŞSÜZ - ESNEK İŞ REJİMLERİ
Üniversite mezunlarının istihdam sorunlarını ele alan "Boşuna mı Okuduk?" adlı kitapta (İletişim Yay.) konuyu toplumsal bağlamına oturtan tespitler var. İlk tespit şu: "İşsizlik artışı geri dönüşsüz." Ekonomiler istihdam yaratmıyor, tersine istihdamı azaltarak büyüyebiliyor artık.

İş bulmanın neden zorlaştığına ilişkin ikinci tespit ise: "Esnek iş rejiminin her şeyi geçici kılması." Bu rejimde işler kısa süreli sözleşmelerle yürüyor. Örneğin bir yıl içerisinde 2 ya da 4 kez iş değiştiren gıda mühendisleri var. Daha kötüsü kısmi veya modüler becerilere sahip olmanız dikte ediliyor, Yani aynı zamanda pek çok şey olmalısınız: Hem bir gıda mühendisi, hem iş güvenliği uzmanı, hem çevre görevlisi ve hem de... İnsanları yalnızlaştıran, güvencesiz koşullara tabi kılan ve şimdiki zamana mahkûm edip bir gelecek tasavvurunu ortadan kaldıran bir şey bu. Üstelik iş dediğimiz geçici bir süreye yayılan olguyu hayatın her anına yayması da cabası. Bir gıda mühendisinin dediği gibi:"İşi özel hayata sıçratmaya yönelik öyle kurnazca uygulamalar var ki: Örneğin, çok cafcaflı bir laptop veya cep telefonu veriyorlar ve ben böylece ev de dâhil, 7 gün 24 saat ulaşılabilir ve çalıştırılabilir oluyorum. Sonuçta 3-4 kişinin yapacağı işi tek başıma yapıyorum."

BÜYÜK KÜÇÜĞÜ YUTARSA
Küçük ölçekli üretim tesisleri ortadan kalkıyor. İstihdamı daraltan bir şey bu. Küçük ölçekli bir süt işleme tesisine sahip bir üretici ile yaptığımız görüşmede bu duruma dikkat çekerek şunları söylemişti: "Antalya‘da Manavgat bölgesinde, 15 yıl öncesine kadar 13 tane mandıra vardı. Bölgede üretilen çiğ süt bu mandıralarca işleniyor ve satılıyordu. Şu an sadece 4 tane mandıra kaldı. İstanbul‘daki veya İzmir‘deki firma soğuk zincirle buraya geliyor; diyelim, bizim 1 lira dediğimiz süte 1.1 lira verip, üreticiden sütü alıp gidiyor, işliyor, sonra geri getirip buradaki otellere satıyor! Finansman yönünden çok kuvvetli bu firmalarla biz rekabet edemedik... Sonuçta kapanan işyerleri ile bu bölgede çalışan en az 20-25 kişi işsiz kaldı."

NE YAPABİLİRİZ?
İstihdam sorununa bütünüyle temas etmek ve ne yapmak gerektiğine ilişkin net yanıtlar vermek zor. Mevcut güçsüzlüğümüzün farkına varmalı ve "Ne yapabiliriz?" sorusu üzerinde birlikte daha çok düşünmeliyiz. Tek şansımız kolektif bir mücadele zemini oluşturabilmek. Öncelikle işsizliğin toplumsal bir sorun olduğunu tekrar hatırlamalı ve hatırlatmalıyız. Herkesi birbiri ile rekabete sokan, birbirine rakip kılan bir sistemin hepimizi birer kurban; yalnız ve güçsüz bir insan haline getirdiğini ve getireceğini unutmamalıyız. Yan yana durabileceğimiz; birliktelik sağlayabileceğimiz her imkânı değerlendirmeliyiz. Belki o zaman...

BÜLENT ŞIK

Okunma Sayısı: 629

Tüm Yazılı Basında Odamız »

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2017 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET CAD. NO:22/13 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA:

 

Key İnternet Hizmetleri Ltd. Şti.