ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Yazılı Basında Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 41

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 38-2017/7

Tüm Sayılar »

ŞUBE e-BÜLTEN

 » KİTAPLAR

 
ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
Prof. Dr. Aydın ÖZTAN

Tüm Kitaplar »

HÜRRİYET GAZETESİ HABER… TABAĞIMIZDAKİ TEHLİKE DUR! SAKIN O SUCUĞU AĞZINA GÖTÜRME...

    Yayına Giriş Tarihi: 27.04.2015  Güncellenme Zamanı: 19.02.2016 14:32:25  Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ  
 

Güncellenme Zamanı: 27.04.2015 13:23:04

Hürriyet Gazetesi Yazarı Savaş ÖZBEY‘in 26 Nisan 2015 Pazar günü yayınlanan haberi ve Başkanımız Yusuf SONGÜL‘ün açıklamaları aşağıda yer almaktadır.

TABAĞIMIZDAKİ TEHLİKE
DUR! SAKIN O SUCUĞU AĞZINA GÖTÜRME...

Savaş ÖZBEY

Umarız kahvaltınız bitmiştir. Çünkü okuyacaklarınız pek de iştah açıcı şeyler değil. Türkiye‘nin dört bir yanına dağılmış yemek fabrikası, üretimhane, catering şirketi, restoran gibi yerlerde çalışan gıda mühendislerinin tanık oldukları uygulamalar bunlar. Gıda Mühendisleri Odası aracılığıyla gönderdikleri mail‘lerle, forumlarda yazdıklarıyla çığlıklarını duyurmaya çalışıyorlar. Ama işin ucunda işlerini kaybetmek de var. Üstelik mimlenip bir daha asla iş bulamamacasına... Çünkü sistem böyle kurulmuş. Tek istedikleri denetimlerin arttırılması ve rüşvetin önüne geçilmesi... Ve gıda mühendislerinin, vatandaşlarının sağlığına önem veren ülkelerde olduğu gibi, hak ettikleri konum ve koşullarda mesleklerini yapabilmeleri... Bu haberi hazırladığımı duyunca aralarından bana sadece telefonla ulaşmayı tercih eden bile oldu. Şimdi söz sahanın. Sahada çalışan ve bıçak sırtında kulaklarımıza inanılmaz şeyler fısıldayan cesur kahramanların. Umarım yetkililer de okur...

 

 

Ücreti işveren ödemesin

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Y. K. Başkanı Yusuf Songül: Burada anlatılanlar, "Gıda üretimi yapan işletmelerin hepsi bu şekilde" diye anlaşılmamalı. Ama anlatılanların gerçek dışı olduğunu söyleyebilmeyi çok isterdim. Bunu önlemenin yolu etkin ve verimli denetimden geçer. Denetlenmesi gereken 500 bin noktayı 6 bin denetçiyle etkin bir şekilde denetlemek mümkün değil. Denetçilerin arasında ne kadar gıda mühendisi olduğunu Bakanlık bize bildirmiyor. Meslektaşlarımızın ücretlerini işverenden değil, oluşturulacak bir havuzdan almaları gerekiyor.

Haberin tamamına ulaşmak için tıklayınız

 

 

Dosyalar

TABAĞIMIZDAKİ TEHLİKE (887 KB) (27.04.2015 13:37:35)

PDF uzantılı Makale dosyalarını veya diğer Ek Dosyaları okuyabilmeniz için
Acrobat® Reader®'ın bilgisayarınızda yüklü olması gerekmektedir.
Acrobat® Reader® yüklemek için

Okunma Sayısı: 1636

Tüm Yazılı Basında Odamız »

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2017 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET CAD. NO:22/13 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA:

 

Key İnternet Hizmetleri Ltd. Şti.