ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

   ŞUBE GİRİŞ SAYFASIŞube Giriş Sayfası

      Şube İçeriği

»Şube Tarihçesi

»Şube Yönetim Kurulu

»Şube Çalışanları

»Çalışma Programı

»Çalışma Raporu

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Yazılı Basında Odamız

 

 

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Yazılı Basında Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 42

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 38-2017/7

Tüm Sayılar »

ADANA ŞUBE E-BÜLTEN
SAYI: 1

Tüm Sayılar »

 » KİTAPLAR

 
ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
Prof. Dr. Aydın ÖZTAN

Tüm Kitaplar »

KOZA TV "PARANTEZ" PROGRAMI

    Yayına Giriş Tarihi: 23.06.2015  Güncellenme Zamanı: 03.10.2016 12:43:34  Yayınlayan Birim: ADANA ŞUBE  
 

Güncellenme Zamanı: 23.06.2015 17:33:20

Koza TV`de canlı olarak yayınlanan "Parantez" programında Odamızın görüşlerini paylaştık.

 

Gıda Mühendislerinden uyarı

"Yazın bilinçli gıda tüketilmeli"

"Pazar yerlerinde kapalı ve soğutuculu sistem kurulmalı"

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Yön. Kur. Başk. Şehmus Alparslan, Koza TV`de Murat Berhun`un hazırlayıp sunduğu "Parantez" programına katılarak Gıda Güvenliği ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.  Alparslan, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası`nın 16.000 üyesi ile; bir yandan Gıda Mühendisliği mesleği ve bu mesleği icra eden üyelerinin hak ve çıkarlarını savunurken diğer yandan toplumun Güvenilir Gıdaya yeterli miktarda erişiminin sağlanması amacıyla kongre, sempozyum, panel gibi bilimsel çabaların yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde çalışmalarda bulunduğunu vurguladı.

"YAZ AYLARINDA BİLİNÇLİ GIDA TÜKETİLMELİ"

Yaz aylarına girdiğimiz bu günlerde bilinçli gıda tüketiminin önemine değinen Alparslan, Özellikle Yaz aylarında Pazar yerlerinden mevcut şartlarda sebze ve meyve dışında gıda temin etmenin risk ihtiva ettiğini, bu nedenle ilimizde bulunan Pazar yerlerinin soğutuculu ve kapalı ortamda gıda satışına olanak verecek tarzda dizayn edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kamu adına gıda resmi kontrolleri için yetki ve sorumluluğu bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın yeterli ve etkili gıda kontrolleri yapabilmesinin Gıda Kontrol Görevlisi sayısının ve bünyesinde bu amaçla istihdam ettiği Gıda Mühendisi oranının arttırılmasına bağlı olduğunu vurgulayanGıda Mühendisleri Odası Adana Şube Yön. Kur. Başk. Şehmus Alparslan, ev koşullarında hazırlanan yiyeceklerin her durumda güvenilir olduğunu söylemenin mümkün olmadığını, bazı durumlarda sanayi ürünü gıdaların ev şartlarında hazırlanmış olan gıdalara nazaran daha güvenli olabileceğini, sanayi ürünü gıdalar ile ilgili toplumda oluşmaya başlayan ve maalesef her zaman haksız olduğunun söylenemeyeceği algının gerekçeleri ile birlikte giderilmesinin etkin gıda kontrolleri ile mümkün olabileceğini ifade etti.

"GIDA MÜHENDİSLERİ BİLGİSİNİ TOPLUM YARARINA KULLANMAYI HEDEFLEMİŞTİR"

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Yön. Kur. Başk. Şehmus Alparslan son olarak, şunları söyledi;

"TMMOB ve bağlı Odalardan Gıda Mühendisleri Odası bilgi ve birikimini toplum yararına kullanmayı hedef edinmiştir. Bu amaçla değişik çalışmalar sonucu ortaya çıkardığı bilimsel çıktılar her zaman ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşmakta, uygulamada yararlanılması için elinden gelen çabayı sarf etmektedir. Bu noktada bilgi ve birikimler sonucu ortaya konularakbir bedel istenmeden kendisine sunulan projelerden yaralanacak merkezi ve yerel yönetici bulmanın her zaman bulunmadığını, bunun da yararlı ve gerçekleştirilmesi mümkün projelerden toplumun mahrum bırakılması anlamı taşır."

Okunma Sayısı: 49

Adana Şube Kaynaklı Görsel-İşitsel Basında Odamız »
Tüm Görsel-İşitsel Basında Odamız »

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2017 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET CAD. NO:22/13 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA:

 

Key İnternet Hizmetleri Ltd. Şti.