ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

   ŞUBE GİRİŞ SAYFASIŞube Giriş Sayfası

      Şube İçeriği

»Şube Tarihçesi

»Şube Yönetim Kurulu

»Şube Çalışanları

»Çalışma Programı

»Çalışma Raporu

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Yazılı Basında Odamız

 

 

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Yazılı Basında Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 43

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 47-2019/BÜLTEN NO:7_

Tüm Sayılar »

İSTANBUL ŞUBE E-BÜLTEN
SAYI: 92

Tüm Sayılar »

 » KİTAPLAR

 
ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
PROF. DR. AYDIN ÖZTAN

Tüm Kitaplar »

DÖNER İŞLETMELERİNDE GIDA GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI İÇİN UZMAN ELEMAN İSTİHDAMI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

    Yayına Giriş Tarihi: 31.01.2020  Güncellenme Zamanı: 31.01.2020 18:01:56  Yayınlayan Birim: İSTANBUL ŞUBE  
 

Güncellenme Zamanı: 31.01.2020 17:49:59

 

     Günümüzde gündemde olan dönerlerin yapıldığı şartlarla ilgili olarak konunun uzmanı ve sektörde birçok çalışanı olan Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak aşağıdaki açıklamayı yapmak zorunda olduğumuzu belirtmek isteriz.

     Türk Gıda kodeksi Et, Hazırlanmış et karışımları ve et ürünleri tebliği ile gıda hijyeni yönetmeliğinin ilgili hükümleri temel alındığında, gerek kamunun ilgili birimleri gerekse ilgili sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları açıklamalar ve analizler incelendiğinde, insan sağlığı açısından son derece önemli olan döner sarım ve saklama işlemlerinin mevzuatın belirlediği şartlar altında ehil kişilerin denetim ve gözetiminde yapılması gerektiği görülmüştür. Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak yapmış olduğumuz gözlemlerde de birçok küçük çaplı satış yapan işletmelerde gayri sıhhi şartlarda döner sarımı yapıldığı müşahede edilmiştir. Bu İşletmelerin ne kadarının ilgili mevzuat şartlarına uyup uymadıkları da meçhuldür. İlimizde yaklaşık 40000 irili ufaklı döner satan işletme olduğu göz önüne alındığında olayın vahameti açığa çıkmaktadır.

     Dönerci veya büfe ismi altında satış yapan bu tür işletmelerin gıda mevzuatına uygun teknik ve hijyenik şartlara uyumunun sağlanması ve gerekirse mevzuatta bu tür işletmelere uzman eleman istihdamı zorunluluğu getirerek kontrol altına alınması gerektiğini kamuoyuna duyururuz.

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası

  İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu

 

Okunma Sayısı: 79

İstanbul Şube Kaynaklı Basın Açıklamaları »
Tüm Basın Açıklamaları »

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2020 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET MAH. KARANFİL-2 SOK. NO:49/10 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA:

 

Key Yazılım Çözümleri A.Ş.