ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

   ŞUBE GİRİŞ SAYFASIŞube Giriş Sayfası

      Şube İçeriği

»Şube Tarihçesi

»Şube Yönetim Kurulu

»Şube Çalışanları

»Çalışma Programı

»Çalışma Raporu

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Yazılı Basında Odamız

 

 

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Yazılı Basında Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 43

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 47-2019/BÜLTEN NO:7_

Tüm Sayılar »

İSTANBUL ŞUBE E-BÜLTEN
SAYI: 98

Tüm Sayılar »

 » KİTAPLAR

 
ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
PROF. DR. AYDIN ÖZTAN

Tüm Kitaplar »

MESLEK KOÇLUĞU PROJESİ MENTİLER (YENİ MEZUN VE SON SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ) İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

    Yayına Giriş Tarihi: 10.02.2020  Güncellenme Zamanı: 11.02.2020 17:48:28  Yayınlayan Birim: İSTANBUL ŞUBE  
 

Güncellenme Zamanı: 11.02.2020 16:31:34

YENİ DÖNEMDE YİNE YENİDEN MESLEK KOÇLUĞU PROJEMİZ HAYATA GEÇİYOR.

Değerli Genç Meslektaşlarımız;

Gıda mühendisliği diplomamızı aldığımızda, mesleğimiz ile ilgili olarak  pek çok bilgi donanımız vardır, ama doğal olarak da pek az deneyimimiz vardır. Deneyim; bilgi ve uygulamanın birlikteliğinden oluşan bir değerdir. Bilginin uygulama ile deneyimlenmeye ihtiyacı vardır.

İş hayatı ise okuldaki yaşam alanımızdan çok farklı  olarak sosyal , kültürel ve mesleki  alanlarda sorumluluk  ve etkileşimi  içinde barındır. Bu durum, yeni mezun meslektaşlarımız için bir yandan deneyim eksikliği, bir yandan da iş hayatının sorumlulukları demektir.

Meslek koçluğu (mentorlük) projemizi yönetimde olduğumuz 5.ve 6. Dönemlerde 4 kez başarı ile yürüttük. Göreve geldiğimiz şimdiki 8. yeni dönemde de projeyi yeniden başlatıyoruz.

Projemiz; Usta -çırak ilişkisi çerçevesinde  gönüllülük esasına dayanarak, siz yeni mezun genç meslektaşlarımızın   iş hayatına daha  hızlı adapte olmalarına katkıda bulunmak, mesleki ve kişisel  gelişim alanlarında  sizlere destek  vermek ve  gıda mühendisliği öğrencilerini de meslek hayatına hazırlamayı amaçlamaktadır.

Meslek koçluğu(mentorlük) Projesi gönüllük esasına dayanan ve şube yönetiminin gözetiminde gönüllü mentorlerin(deneyimli Gıda Mühendisleri) projeye verdiği destek ile ilerleyen bir süreçtir.

Bu sebeple, Meslek Koçluğu Projesi kapsamında, çalışma hayatınızda karşılaşabileceğiniz her türlü teknik ve pratik anlamdaki sorunlarınızı çözmek için mesleki anlamda en doğru yolu seçmenizde yardımcı olacak Mentorler (meslek koçları) ile tanışmak ve iş yaşamınızda  onların desteği ile ilerlemek istiyorsanız aşağıdaki başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.

Mentor –Menti çalışması;

Menti ile birebir ilgilenen mentorün yönetiminde;

İş hayatının içinde olan veya henüz çalışma imkanı bulamamış genç meslektaşlarımıza yönelik

Mentinin kendisi ile farkındalığını

Mentinin kariyer hedefinin ve planlamasının yapılması

Planlanan hedef doğrultusunda gelişim,eğitim ve eylem programının yapılması

Mentinin iş bulma süreçlerine destek verilmesini içerir.


Projeden faydalanmak isteyen genç meslekdaşlarımızın  kazanımları 

  • İş başvurularında daha özgüvenli tutum içinde olacak

  • Kendine uygun iş alanını seçme konusunda  farkındalık kazanacak.

  • Deneme- yanılma yoluyla kaybedilen zamandan tasarruf edecek ve yönetime karşı daha  dik duruş sergileyecek.

  • Performans artışı sağlayacak.Hedef odaklı olacak

  • Kendi gelişimini nasıl sağlayabileceği konusunda farkındalık kazanacak. Eğitimler,gerekli doküman ve kaynaklara ulaşması daha  kolay olacak.

  • Kendisini anlayan güvenilir ve daha tecrübeli bir meslekdaşının desteği  onu motive edecek.

    Proje kapsamındaki sosyal faaliyetler ve grup çalışmaları ile Sosyal yaşamda daha aktif olacak.

     

2018 ve 2019 yılı mezunları ve 2020 yılı içinde mezun olacak öğrencilerimiz

                       BAŞVURU FORMUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

NOT: MESLEK KOÇU PROJESİNDEN İSTANBUL‘DA İKAMET EDEN VE İSTANBUL‘DA ÇALIŞAN/ÇALIŞACAK OLAN MESLEKTAŞLARIMIZ FAYDALANABİLMEKTEDİR.

 

 

Son Başvuru Tarihi: 28/02/2020 ‘dir.

Okunma Sayısı: 78

İstanbul Şube Kaynaklı GÜNDEM »
Tüm GÜNDEM »

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2020 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET MAH. KARANFİL-2 SOK. NO:49/10 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA:

 

Key Yazılım Çözümleri A.Ş.