ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

   ŞUBE GİRİŞ SAYFASIŞube Giriş Sayfası

      Şube İçeriği

»Şube Tarihçesi

»Şube Yönetim Kurulu

»Şube Çalışanları

»Çalışma Programı

»Çalışma Raporu

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Yazılı Basında Odamız

 

 

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Yazılı Basında Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 43

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 47-2019/BÜLTEN NO:7_

Tüm Sayılar »

ANTALYA ŞUBE E-BÜLTEN
SAYI: 1

Tüm Sayılar »

 » KİTAPLAR

 
ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
PROF. DR. AYDIN ÖZTAN

Tüm Kitaplar »

AKDENİZ MANŞET GAZETESİ DGG RÖPORTAJI

    Yayına Giriş Tarihi: 10.11.2010  Güncellenme Zamanı: 10.11.2010 14:55:20  Yayınlayan Birim: ANTALYA ŞUBE  
 

Güncellenme Zamanı: 10.11.2010 14:54:23

BAŞLIK: AK' TAN KARA TABLO RÖPORTÖR: ŞÜKRÜ AĞIRMAN YAYIN: AKDENİZ MANŞET GAZETESİ TARİH: 20.10.2010 KONU:16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ

 20.10.2010 tarihli ve 16 Ekim Dünya Gıda Günü konulu Manşet gazetesi röportajı aşağıdaki gibidir.

 

"Gıda mühendisleri Odası Antalya Şube Temsilcisi Hakan AK, 16 Ekim Dünya Gıda Günü‘nde önemli açıklamalarda bulundu"

Hakan AK Dünya Gıda Günü‘nde konuştu. BM ve FAO nezdinde yürütülen çalışmaların sonuç vermediğini söyleyen AK," 1970lerden bu yana "açlığa karşı" ve "10 yıl içinde açlığı bitirmeye yönelik söylemlerde BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) nezdinde yürütülen çalışmalar beklendiği gibi sonuç vermemektedir. Bunun Başlıca nedeni gelişmiş ülkelerce oluşturulan uluslararası gıda üretim ve ticaret düzeni ve bunların az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler aleyhine yarattığı yoksullaştırıcı sonuçlardır. Dünyada bir yana aşırı üretim ve tüketim ve sonucunda obezite önemli bir sorun alanı haline gelirken; diğer tarafta kronik açlığın devam etmesi bunun en basit göstergesidir. 

Yeni Politika Yok

Ak Şöyle Konuştu: Belli coğrafyalardaki insanlar sürekli bir gıda yetersizliği içindedirler. Böylesi bir manzarada; kronik açlığın faturasını ne iklim değşikliğine ne coğrafi değişikiliklere çıkartmak mümkündür. 1996 yılında 2015 yılı için dünyada aç insan sayısının 400 - 500 milyon kişiye inmesi hedeflenirken; aç insan sayısının şimdiden 1 milyara çıkmış olması, önümüzdeki dönemde bu açlığı ortadan kaldırabilecek biçimde yeni politakaların benimseneceği noktasında iyimserlik yaratmamaktadır. Biz gıda Mühendisleri ağırlıkla gıda üretim , kalite ve güvenliği konusunda çalışmakta ve politikalar üretmekteyiz. Ancak; gıda güvencesi sağlanmadan, kaliteli gıda arzı ve gıda güvenliğinden söz edilemeyeceği açıktır. Yeterli miktarda, uygun fiyatta ve kalitede güvenli ve sürekli gıdaya ulaşmak bir insanlık hakkıdır. Bunun sağlanması, ancak uzun soluklu ve kararlı politikalarla mümkün olabilecektir." 

Okunma Sayısı: 1463

Antalya Şube Kaynaklı Basın Açıklamaları »
Tüm Basın Açıklamaları »

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2020 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET MAH. KARANFİL-2 SOK. NO:49/10 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA:

 

Key Yazılım Çözümleri A.Ş.