ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Yazılı Basında Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 42

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 39-2017/8

Tüm Sayılar »

ŞUBE e-BÜLTEN

 » KİTAPLAR

 
ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
Prof. Dr. Aydın ÖZTAN

Tüm Kitaplar »

TÜRK GIDA KODEKSİ MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ (NO: 2006/23)

 

7 Temmuz 2006 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 26221

TEBLİĞ

             Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

TÜRK GIDA KODEKSİ MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ

(TEBLİĞ NO: 2006/23)

             MADDE 1 – 2/9/2001 tarihli ve 24511 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi-Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği'nin "Tahıl Unları ve Tahıl Bazlı Ürünlerine Ait Mikrobiyolojik Değerler" başlıklı 2 nolu Eki aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"EK-2

TAHIL UNLARI VE TAHIL BAZLI ÜRÜNLERİNE AİT MİKROBİYOLOJİK DEĞERLER

 

Tahıl unları

 

n

c

m

M

Aerobik mezofilik bakteri (kob/g)

5

3

1.0 x 104

1.0 x 105

E. coli*

5

2

< 3

9

Bacillus cereus (kob/g)

5

1

1.0 x 102

1.0 x 104

Clostridium perfringens (kob/g)

5

1

1.0 x 102

1.0 x 104

Rope sporu*

5

3

2500

4500

Küf (kob/g)

5

2

1.0 x 103

1.0 x 104

* EMS tablosuna göre ( /g)

 

Kahvaltılık işlenmiş tahıl ürünleri

 

n

c

m

M

Termofilik bakteri sporu ( /g)

5

2

1.0 x 102

1.0 x 104

Koliform *

5

2

9

95

E. coli  *

5

0

< 3

--

Bacillus cereus (kob/g)

5

2

1.0  x 101

1.0 x 102

Clostridium perfringens (kob/g)

5

2

1.0 x 101

1.0 x 102

Küf (kob/g)

5

2

1.0 x 102

1.0 x 103

* EMS tablosuna göre ( /g)

 

Ekmek

 

n
c
m
M

Aerobik mezofilik bakteri (kob/g)

5

2

1.0 x 104

1.0 x 105

Rope sporu*

5

3

2500

4500

Küf (kob/g)

5

2

1.0 x 102

1.0 x 103

* EMS tablosuna göre ( /g)

Dondurulmuş ve dondurulmamış, pişirmeye hazır, erişte,  pizza, börek mantı gibi ürünler

 

n

c

m

M

Aerobik mezofilik bakteri (kob/g)

5

2

1.0 x 104

1.0 x 105

Koliform*

5

2

95

210

E. coli *

5

0

<3

--

Staphylococcus aureus (kob/g)

5

2

1.0 x 101

1.0 x 102

Clostridium perfringens** (kob/g)

5

2

1.0 x 101

1.0 x 102

Rope sporu*

5

2

2500

4500

Küf (kob/g)

5

2

1.0 x 102

1.0 x 103

* EMS tablosuna göre ( /g)

**Et ve et ürünleri kullanılanlarda

Sade bisküvi, kraker peksimet ve benzerleri

 

n

c

m

M

Aerobik mezofilik bakteri (kob/g)

5

2

1.0 x 102

1.0 x 103

 

 

Dolgulu, kaplanmış bisküvi ve gofret

 

n

c

m

M

Aerobik mezofilik bakteri (kob/g)

5

2

1.0 x 103

1.0 x 104

Koliform

5

2

9

95

E. coli *

5

0

<3

--

Clostridium perfringens (kob/g)

5

1

0

1.0 x 101

Küf (kob/g)

5

2

1.0  x 102

1.0 x 103

* EMS tablosuna göre ( /g)

 

Makarna

 

n

c

m

M

Aerobik mezofilik bakteri (kob/g)

5

2

1.0 x 103

1.0 x 104

Salmonella spp.*

5

0

25 g'da bulunmayacak

Staphylococcus aureus (kob/g)

5

2

1.0 x 101

1.0 x 102

Küf (kob/g)

5

2

1.0 x 102

1.0 x 103

           

*yumurtalı veya çeşnililerde

 

MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

          MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.

 

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2018 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET CAD. NO:22/13 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA:

 

Key İnternet Hizmetleri Ltd. Şti.