ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Yazılı Basında Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 42

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 41-2018/BÜLTEN NO:1_

Tüm Sayılar »

ŞUBE e-BÜLTEN

 » KİTAPLAR

 
ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
Prof. Dr. Aydın ÖZTAN

Tüm Kitaplar »

TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA MADDELERİ İLE TEMASTA BULUNAN PLASTİK MADDE VE MALZEMELERİN BİLEŞENLERİNİN MİGRASYON TESTİNDE KULLANILAN GIDA BENZERLERİ LİSTESİ TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ (NO: 2008/8)

 

5 Mart 2008 ÇARŞAMBA

 

Sayı : 26807

TEBLİĞ

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA MADDELERİ İLE TEMASTA BULUNAN PLASTİK MADDE

VE MALZEMELERİN BİLEŞENLERİNİN MİGRASYON TESTİNDE KULLANILAN GIDA

BENZERLERİ LİSTESİ TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ

(TEBLİĞ NO: 2008/8)

 

MADDE 1 – 04/07/2005 tarihli ve 25865 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi- Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Plastik Madde ve Malzemelerin Bileşenlerinin Migrasyon Testinde Kullanılan Gıda Benzerleri Listesi Tebliğinin Gıda Benzerlerinin Listesi başlıklı EK'inin 3 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, 4 üncü maddesinden sonra gelmek üzere 5 inci madde eklenmiş ve diğer maddeler buna göre teselsül ettirilmiştir.

" 3- ‘‘X'' işareti bir kesme işareti ve bir rakamla devam ediyorsa, migrasyon testinin sonuçları belirtilen rakama bölünmelidir. Bazı yağlı gıda maddelerinde Benzer D indirgeme faktörü (DİF) olarak bilinen bu rakam, gıdayla karşılaştırıldığında gıda benzerinin daha büyük ekstraksiyon kapasitesini dikkate almak için kullanılır."

 "5- ‘‘X'' den sonra parantez içinde ‘‘b'' harfi kullanılırsa belirtilen test % 50 lik etil alkol çözeltisi (hacim/hacim) ile yapılır."

MADDE 2 – Aynı Tebliğin Tablo 1'inde yer alan "Süt ürünleri" başlıklı bölümü aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

07

Süt ürünleri

 

 

 

 

07.01

Süt:

A-Tam yağlı süt

B-Koyulaştırılmış süt

C-Yarım yağlı veya yağsız süt

D- Süttozu

 

 

 

 

 

 

X(b)

 

X(b)

 

X(b)

07.02

Yoğurt, yayık altı gibi fermente süt ürünleri ve benzeri ürünler

 

X

 

X(b)

07.03

Krema veya ekşi krema

 

X(a)

 

X(b)

07.04

Peynirler:

A- Tam yağlı, kabuğu yenilmeyen

B- Diğerleri

 

 

 

X(a)

 

 

 

X(a)

 

 

 

 

X/3*

07.05

Rennet:

A- Sıvı veya viskoz halde

B-Toz veya kurutulmuş

 

X(a)

 

 

X(a)

 

 

 

MADDE 3 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2018 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET CAD. NO:22/13 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA:

 

Key İnternet Hizmetleri Ltd. Şti.