ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Yazılı Basında Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 42

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 39-2017/8

Tüm Sayılar »

ŞUBE e-BÜLTEN

 » KİTAPLAR

 
ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
Prof. Dr. Aydın ÖZTAN

Tüm Kitaplar »

TÜRK GIDA KODEKSİ YENİLEBİLİR BUZLU ÜRÜNLER TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/25)

 

17 Mayıs 2008 CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 26879

TEBLİĞ

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

TÜRK GIDA KODEKSİ YENİLEBİLİR BUZLU ÜRÜNLER TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ

(TEBLİĞ NO: 2008/25)

 

MADDE 1 – 07/10/2005 tarihli ve 25959 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yenilebilir Buzlu Ürünler Tebliği'nin 4 üncü maddesinde yer alan "Buz karışımları" tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Buz karışımları: İçme suyu, şeker ve gerektiğinde izin verilen katkı maddeleri, kazein, bitkisel yağ veya süt yağı,  aroma ve çeşni maddelerinin kullanılmasıyla hazırlanan ürünü"

 

MADDE 2 – Aynı Tebliğin 5 inci maddesinin (g), (h) ve (ı) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"g) Meyveli buzlarda meyve oranı ağırlıkça en az %15 oranında olmalıdır. Titrasyon asitliği sitrik asit cinsinden en az %2,5 oranında olan meyveler ve tropik meyve ilaveli meyveli buzlarda ise, meyve oranı ağırlıkça en az %10 oranında olmalıdır.

h) Sorbelerde meyve oranı en az ağırlıkça %25 oranında olmalıdır Titrasyon asitliği sitrik asit cinsinden en az %2,5 oranında olan meyve ilaveli sorbelerde ise, meyve oranı ağırlıkça en az %15 oranında olmalıdır.

ı) Meyveli buzların üretiminde ceviz, badem, fındık, antepfıstığı, yerfıstığı gibi sert kabuklu meyvelerin kullanılması halinde meyve oranı ağırlıkça en az %5 olmalıdır."

 

MADDE 3 – Aynı Tebliğin 5 inci maddesine aşağıdaki (j) ve (k) bentleri eklenmiştir.

"j) Bitkisel yağlı sütlü buzlar ve sütlü buzlarda çeşni maddesi olarak meyve kullanılması halinde meyve oranı en az %6 olmalıdır. Bu oran titrasyon asitliği sitrik asit cinsinden en az %2,5 oranında olan meyvelerde en az %4 olmalıdır.

k) Bitkisel yağlı sütlü buzlar ile sütlü buzların üretiminde çeşni maddesi olarak ceviz, badem, fındık, antepfıstığı, yerfıstığı gibi sert kabuklu meyvelerin kullanılması halinde meyve oranı ağırlıkça en az %5 olmalıdır."

 

GEÇİCİ MADDE 1 – Halen faaliyet gösteren ve bu Tebliğ kapsamındaki ürünleri üreten ve satan işyerleri bu Tebliğ'in yayımı tarihinden itibaren 1 yıl içinde bu Tebliğ hükümlerine uymak zorundadır.

 

MADDE 4 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

 

           MADDE 5 – Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.
 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2018 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET CAD. NO:22/13 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA:

 

Key İnternet Hizmetleri Ltd. Şti.