21 Eylül 2008 PAZAR | Resmî Gazete | Sayı : 27004 | YÖNETMELİK | Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: SU ÜRÜNLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 – 10/3/1995 tarihli ve 22223 sayılı Resmî Gazete‘de yayımlanan Su Ürünleri Yönetmeliğinin 31 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "Su ürünlerinden hazırlanan insan gıdaları ile sanayi maddelerinin bu Yönetmelik hükümlerine, 16/11/1997 tarihli ve 23172 mükerrer sayılı Resmî Gazete‘de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine ve Türk Standartlarında belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanması zorunludur." "Su ürünlerinden hazırlanan gıdalar kendine özgü renk, görünüş, koku ve tadında olmalı, yabancı madde ihtiva etmemeli, ürünlerin hazırlanmasında kullanılan hammadde, yardımcı madde, katkı maddeleri bu Yönetmelik hükümlerine ve renklendiriciler, 25/8/2002 tarihli ve 24857 sayılı Resmî Gazete‘de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Gıdalarda Kullanılan Renklendiriciler Tebliğine; tatlandırıcılar, 21/9/2006 tarihli ve 26296 sayılı Resmî Gazete‘de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddelerinde Kullanılan Tatlandırıcılar Tebliğine; renklendirici ve tatlandırıcılar haricindeki katkı maddeleri ise 22/5/2008 tarihli ve 26883 sayılı Resmî Gazete‘de yayımlanan Türk Gıda Kodeksinin Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar Dışındaki Gıda Katkı Maddeleri Tebliğine uygun olmalıdır." MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan, Ek-7 sayılı Çift Kabuklu Yumuşakçalarda Kimyasal, Toksikolojik ve Mikrobiyolojik Kabul Edilebilir Üst Sınır Değerler, Ek-8 sayılı Kabuklular ve Yumuşakçalarda (Kafadan Bacaklılar, Karından Bacaklılar) Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Organoleptik Kabul Edilebilir Değerler ve Ek-9 sayılı Balıklarda Organoleptik, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kabul Edilebilir Değerler tabloları bu Yönetmeliğin ekindeki şekilde değiştirilmiştir. MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür. Ekleri İçin Tıklayınız
 |
(77 KB) |
|