ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 46

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 48-2020/BÜLTEN

Tüm Sayılar »

ŞUBE e-BÜLTEN

 » KİTAPLAR

 
ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
PROF. DR. AYDIN ÖZTAN

Tüm Kitaplar »

HABER GLOBAL “VAROLUŞ SANCILI GIDA ÜRETİMİ! BU "İĞRENÇLİKLER" NİYE?”

    Yayına Giriş Tarihi: 05.04.2021  Güncellenme Zamanı: 05.04.2021 10:41:01  Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ  
 

 

HABER GLOBAL / Gamze Bal

"VAROLUŞ SANCILI GIDA ÜRETİMİ! BU "İĞRENÇLİKLER" NİYE?"

Süt kazanında banyo, turşu kazanında çıplak ayakla dans... Gıda güvenliğini hiçe sayan uygulamalar sosyal medya aracılığıyla daha da görünür oldu. Denetimler ne durumda? Bu insanlar neden bile isteye bu görüntüleri çekip, paylaşıyorlar? Gıda mühendisleri ve psikologlarla konuştuk...

Haberin tamamını okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız

Varoluş sancılı gıda üretimi! (haberglobal.com.tr)

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Üzümcü

 

"GIDA ZEHİRLENMELERİNE YOL AÇABİLİR"

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Üzümcü, gıda güvenliğini ortadan kaldıran bu görüntülerin yeterli denetimlerin olmamasından kaynaklandığına dikkat çekiyor. Bir gıda üretim hattında, yalnızca o gıdanın üretiminde kullanılacak hammaddelerin yer alması gerektiğine işaret eden Üzümcü, "Bu, temel kural. Ancak çiğneniyor. Belki girdiği kazandaki sıvı süt değil, deterjan. Ancak ne olursa olsun, üretim hattında, makinesinde yer almaması gereken bir şeyin olduğunu gösteriyor" diyor.

 

Buradan kaynaklı, insanları hasta edici mikroorganizmaların oluşacağına vurgu yapan Üzümcü, "Patojen mikroorganizmalar gıdaya geçer ve halk sağlığını tehlikeye atan durumlar yaşanabilir. Çeşitli gıda zehirlenmelerine yol açabilir" diye konuştu.

 

 

DENETİMLER YETERSİZ

 

Tepki çeken bu görüntülerin çekildiği işletmelerin küçük işletmeler olduğuna dikkat çeken Üzümcü, "Birtakım önlemlerin alınmadığını gözlemliyoruz. Ayrıca sorumlu yöneticiler var mı, yok mu onu da bilemiyoruz. 30 beygir gücünün altında ve 10 çalışanın altındaki yerlerde, o çalışanları denetleyecek bir sorumlu gıda mühendisi çalıştırma zorunluluğu yok" dedi. 

 

"En önemlisi devletin yapması gereken denetimler" diye Üzümcü, "Daha sık ve etkili bir şekilde yapılmalı. Sadece bu tür aksaklıkları cezalandırıcı şekilde değil aynı zamanda gıda işletmelerini bilgilendirici şekilde olması gerek. Ve tabii denetim sayılarının artması gerekiyor. Ancak yapılan denetimler yetersiz" diye konuştu.

 

 

Dosyalar

(32 KB) (05.04.2021 10:36:12)

PDF uzantılı Makale dosyalarını veya diğer Ek Dosyaları okuyabilmeniz için
Acrobat® Reader®'ın bilgisayarınızda yüklü olması gerekmektedir.
Acrobat® Reader® yüklemek için

Okunma Sayısı: 23

Tüm Görsel-İşitsel Basında Odamız »

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2021 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET MAH. KARANFİL-2 SOK. NO:49/10 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA:

 

Key Yazılım Çözümleri A.Ş.