ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 48

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 49-2021/BÜLTEN

Tüm Sayılar »

ŞUBE e-BÜLTEN

 » KİTAPLAR

 
ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
PROF. DR. AYDIN ÖZTAN

Tüm Kitaplar »

BAŞKANIMIZ YAŞAR ÜZÜMCÜ`NÜN YAKLAŞAN KONGREMİZ İLE İLGİLİ VERDİĞİ RÖPORTAJI GIDA HATTI DERGİSİ`NDE YAYINLANDI

    Yayına Giriş Tarihi: 18.09.2021  Güncellenme Zamanı: 18.09.2021 13:42:26  Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ  
 

Güncellenme Zamanı: 18.09.2021 13:39:12

 

Başkanımız Yaşar Üzümcü`nün yaklaşan Gıda Mühendisliği Kongresi hakkındaki röportajı Gıda Hattı Dergisi`nde yayınlandı.

Röportajı okumak için tıklayınız.

Gıda Mühendisleri Odası Başkanı, yaklaşan 2021 Gıda Mühendisliği Kongresi`ni değerlendirdi!

 TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Üzümcü, Gıdahattı`nın 2. Uluslararası / 12. Ulusal Gıda Mühendisliği Kongresi hakkındaki sorularını yanıtladı.

2. Uluslararası / 12. Ulusal Gıda Mühendisliği Kongresi, bu yıl 25-27 Kasım tarihleri arasında Ankara`da, Holiday Inn Çukurambar`da hibrit (fiziki veya online katılımlı) bir Kongre olarak düzenlenecek.

Kongre Başkanı ve TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Üzümcü, Gıdahattı ile yaptığı röportajda, kongre hakkında merak edilenleri yanıtladı.

Gıda Mühendisliği Kongresi neden düzenleniyor?

Kongrelerin geçmişinden ve amacından söz eden Üzümcü, "TMMOB Gıda Mühendisleri Odası olarak 1992 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Gıda Mühendisliği Kongrelerini yıllar içinde edindiğimiz büyük tecrübe ve bilgi birikimi ile gerçekleştirdik ve 2019 yılında uluslararası bir kongreye dönüştürdük. İlk uluslararası kongremizi 2019 yılında Antalya`da gerçekleştirdik.

Kongrelerimizin amacı katılımcılarımızın iletişimini ve etkileşimini ön planda tutarak Gıda Mühendisleri Odası örgütlülüğünü ileri taşımak, insan hayatında vazgeçilmez ve ertelenemez bir ihtiyaç olan, küresel anlamda da son derece önemli ve stratejik olan ‘Gıda`yı bilimselliğinin yanında üretim, sürdürülebilirlik ve ekonomik açıdan da tartışarak değerlendirmek, tespitler yapmak ve çözüm getirmektir.

Yaşanan salgın koşullarında, zor bir dönemden geçtiğimiz 2021 yılında gerçekleştireceğimiz Kongremizin amacı ise değerli bilim insanlarımızın çalışmalarını uluslararası alanda duyurmak, gıda hakkı, gıdaya erişim ve sürdürülebilirlik noktalarına dikkat çekmek ve çözüm önerilerimizi gündeme taşımaktır" dedi.

Pandemi devam ederken, kongre hangi şartlarda gerçekleştirilecek?

Pandeminin halen devam ettiğini, kongrenin de bunun bilincinde olarak düzenlendiğini ifade eden Üzümcü, "Kongremiz her geçen yıl üniversitelerin, yabancı bilim insanlarının, sektörün, AR-GE merkezlerinin ve meslektaşlarımızın yoğun ilgisi ile gelişip büyümektedir.

Bu yıl, dünyada yaşanan pandemi süreci, Sağlık Bakanlığı`nın talimatları ve sivil toplum kuruluşlarının tavsiyeleri neticesinde değerli katılımcılarımızın sağlığının olumsuz etkilememesi adına kongremizi hibrit (fiziki veya online katılımlı) olarak gerçekleştirileceğiz.

Tüm katılımcılarımızın, yerli, yabancı bilim insanlarının, sektör temsilcilerinin ve sponsor firmaların hem Kongre Merkezinde oturumlara katılabilmelerine hem de kongre merkezinde bulunamayan katılımcılarımızın çevrimiçi (online) olarak programı takip edebilmelerine olanak sağlayan bir Kongre altyapısı ile düzenleyeceğimiz 2. Uluslararası / 12. Ulusal Gıda Mühendisliği Kongresi‘ni de önceki kongrelerimizde olduğu gibi yine çok başarılı ve verimli bir şekilde tamamlayacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Kongrede hangi  konular işlenecek?

2. Uluslararası / 12. Ulusal Gıda Mühendisliği Kongresi`nde işlenecek olan konulardan ve konuşmacılardan söz eden Üzümcü, "Kongrenin açılış konferansını 2014 - 2020 arasında Birleşmiş Milletler Gıda Hakkı Özel Raportörlüğü görevini yürütmüş olan Prof. Dr. Hilal Elver yapacak.

Gıda Endüstrisi, sürdürülebilir ve güvenilir gıda üretimi, depolama ve dağıtım, tarımsal üretim ile iklim değişiklikleri ve çevre ilişkileri, insan sağlığı ve gıdaya erişim imkânları, AR-GE çalışmaları ve yeni teknolojiler konusunda Kanada, Fransa, İsrail, İtalya, Almanya ve Türkiye`den konusunda uzman, uluslararası alanda çalışmaları kabul edilmiş çok değerli bilim insanları araştırmalarını katılımcılarla paylaşacak, genç akademisyenler de poster ve sözlü sunumlarıyla kongremizde yer alacaklar.

Kongremizde davetli konuşmacılarımız,

  • Dr. Trust Beta, "Minimally Processed Cereal Grains Have Health-promoting Phytochemicals",
  • Guy Della Valle, "Digital Tools for Food Product Design",
  • Shlomo Navarro, "Novel Approaches for The Preservation of Food Quality",
  • Francesco Marra, "Digital Tools for Food Product Design",
  • Bert Popping, "Portable Technologies to Combat Food Fraud",

başlıklı sunumlarını gerçekleştirecekler.

Kongre süresince yerli ve yabancı bilim insanlarının yapacağı diğer bilimsel sunumların ve bilimsel poster sergisinin yanı sıra üretim, sürdürülebilirlik ve ekonomik açıdan da tartışılacak.

Kongrede düzenlenecek paneller

Kongremizde ilgili tüm tarafların katılımıyla "Gıda, Çevre ve Sağlık" ve "Gıda Sanayi; Yatırım, Üretim ve Lojistik Yapısı" başlıklı paneller de düzenlenecek.

Panellerdeki konuşmacılarımız,

  • Dr. Cemal Taluğ, "Gıda ve Etik",
  • Dr. Levent Şaylan, "İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretim, Gıda Güvenliği ve Çevre Üzerinde Etkileri",
  • Robert van Otterdijk, "FAO-Gıda Kaybı ve İsrafı, Eylemler ve Politika Önerileri, İyi Uygulama Örnekleri",
  • Doç. Dr. Taylan Kıymaz, "Tarım ve Gıda`da Sürdürülebilirlik",
  • Dr. İ. Mehmet Ali Öktem, "Tek Sağlık Bakış Açısıyla, Gıda, Çevre ve Sağlık Arasındaki İlişki",
  • Mustafa Sönmez, "Türkiye‘de Uygulanan Gıda ve Tarımsal Politikalarının Ülke Ekonomisindeki Yeri",
  • Adnan Çobanoğlu, "Tarım-Sanayi Entegrasyonunda Kooperatiflerin Rolü ve Önemi",
  • Dr. Gamze Yücesan Özdemir, "Emek, Sermaye ve Teknoloji Bağlamında Gıda Sanayi İçin Gelecek Öngörüleri",
  • Tuğba Şimşek, "Sanayici Gözüyle Gıda Sanayi ve AR-GE"
  • İlknur Menlik, "Yeni Dünya Düzeninde Türk Gıda ve İçecek Sanayi"

konularındaki deneyimlerini, bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaşacaklar.

"Gıda ile ilgili tüm tarafları kongremize davet ediyorum"

Dünyamızın karşı karşıya olduğu sağlık, çevre ve iklim krizleri dönemlerinde, gıda ile ilgili gelişmeleri takip etmek, sektörün tüm paydaşlarıyla sorunları değerlendirmek ve çözüm önerileri oluşturmak üzere tüm meslektaşlarımızı ve gıda ile ilgili tüm tarafları kongremize katılmaya davet ediyorum" dedi.

Kongre hakkında daha fazla bilgi almak için www.foodengcongress.org/tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

Dosyalar

(43 KB) (18.09.2021 13:38:19)

PDF uzantılı Makale dosyalarını veya diğer Ek Dosyaları okuyabilmeniz için
Acrobat® Reader®'ın bilgisayarınızda yüklü olması gerekmektedir.
Acrobat® Reader® yüklemek için

Okunma Sayısı: 21

Tüm GÜNDEM »

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2021 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET MAH. KARANFİL-2 SOK. NO:49/10 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA:

 

Key Yazılım Çözümleri A.Ş.