ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 48

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 50-2021/BÜLTEN

Tüm Sayılar »

ŞUBE e-BÜLTEN

 » KİTAPLAR

 
ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
PROF. DR. AYDIN ÖZTAN

Tüm Kitaplar »

2. ULUSLARARASI / 12. ULUSAL GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ`Nİ BAŞARIYLA TAMAMLADIK

    Yayına Giriş Tarihi: 27.11.2021  Güncellenme Zamanı: 29.11.2021 11:44:29  Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ  
 

Güncellenme Zamanı: 08.11.2021 15:35:53

 

Değerli Meslektaşlarımız,

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektörünün Değerli Temsilcileri,

1992 yılından bu yana TMMOB Gıda Mühendisleri Odası tarafından düzenli olarak gerçekleştirilmekte olan Gıda Mühendisliği Kongreleri bu yıl 25-27 Kasım tarihleri arasında 2. Uluslararası / 12. Ulusal Gıda Mühendisliği Kongresi olarak online katılımlı olarak gerçekleştirildi. 

Dünyanın karşı karşıya olduğu sağlık, çevre ve iklim krizi ortamında gıda ile ilgili gelişmeleri takip etmek, sorunları değerlendirmek ve çözüm önerileri oluşturmak üzere gıda sektörünün tüm paydaşlarının bir araya geldiği Kongre, üniversitelerin, yabancı bilim insanlarının, sektörün, AR-GE merkezlerinin ve gıda mühendislerinin her geçen yıl artan ilgisi ile gelişmektedir.

Kongre`de 3 gün boyunca; gıda endüstrisi, sürdürülebilir ve güvenilir gıda üretimi, depolama ve dağıtım, tarımsal üretim, iklim değişiklikleri ve çevre ilişkileri, insan sağlığı ve gıdaya erişim imkânları, AR-GE çalışmaları ve yeni teknolojiler gibi konular işlendi, sürdürülebilirlik hedefleri ile ekonomik etkiler de tartışıldı.

Kanada, Fransa, İsrail, İtalya, Almanya ve Türkiye`den konu uzmanları ve uluslararası alanda çalışmaları kabul edilmiş çok değerli bilim insanları araştırmalarını katılımcılarla paylaştı, genç akademisyenler poster ve sözlü sunumlarıyla Kongre`de yerlerini aldı.

Kongre, "GıdaMO 25.Yıl Salonu" ve "Prof. Dr. Aydın Öztan Salonu" olarak isimlendirilen iki paralel salonda izlendi.

55 bilim insanı ve AR-GE temsilcisinin bilimsel çalışmalarını paylaştığı 10 bilimsel oturum ile sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının önde gelen 9 temsilcisinin konuşmacı olarak katıldığı "Gıda, Çevre ve Sağlık", "Gıda Sanayi; Yatırım, Üretim ve Lojistik Yapısı" başlıklı 2 panel düzenlendi.

Bilimsel oturumlara katılan davetli yabancı bilim insanları;

·         Dr. Trust Beta, "Minimally Processed Cereal Grains Have Health-promoting Phytochemicals",

·         Guy Della Valle, "Digital Tools for Food Product Design",

·         Shlomo Navarro, "Novel Approaches for The Preservation of Food Quality",

·         Francesco Marra, "Digital Tools for Food Product Design",

·         Bert Popping, "Portable Technologies to Combat Food Fraud"

başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Üzümcü‘nün açılış konuşması ile başlayan Kongre, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz`ın konuşmasının ardından; 2014 - 2020 arasında Birleşmiş Milletler Gıda Hakkı Özel Raportörlüğü görevini yürütmüş olan Prof. Dr. Hilal Elver`in açılış konferansı ile devam etti.

Yaşar üzümcü‘nün açılış konuşmasını okumak için tıklayınız 

Kongre`nin ilk günü; Prof.Dr.Fahrettin Göğüş`ün oturum başkanlığı yaptığı "New Approaches in Food and Technology" ve Prof.Dr.Zehra Ayhan`ın oturum başkanlığı yaptığı "Food Safety, Preservation and Waste Minimization" başlıklı bilimsel oturumların ardından gerçekleştirilen "Gıda, Çevre ve Sağlık" paneli ile  tamamlandı. 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu 2. Başkanı Murat Şanlı`nın yönettiği panelde;

·         Dr. Cemal Taluğ, "Gıda ve Etik",

·         Robert van Otterdijk, "FAO-Gıda Kaybı ve İsrafı, Eylemler ve Politika Önerileri, İyi Uygulama Örnekleri",

·         Doç. Dr. Taylan Kıymaz, "Tarım ve Gıda`da Sürdürülebilirlik",

·         Dr. İ. Mehmet Ali Öktem, "Tek Sağlık; Gezegeni Gözeten Sürdürülebilir Sağlık Yaklaşımı"

konularındaki deneyimlerini, bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaştılar.

Kongre`nin ikinci günü; Prof.Dr.Serpil Şahin`in oturum başkanlığı yaptığı "Food Technology", Prof.Dr.Ertan Anlı`nın oturum başkanlığı yaptığı "Food Chemistry & Functionality", Doç.Dr.Zafer Erbay`ın oturum başkanlığı yaptığı "Food Chemistry and Technology", Prof.Dr.Sertaç Özer`in oturum başkanlığı yaptığı "R&D Activities of Food Industry",  Prof.Dr.Taner Baysal`ın oturum başkanlığı yaptığı "Food Microbiology and Biotechnology", Prof.Dr.Halil Vural`ın oturum başkanlığı yaptığı "Food Safety" başlıklı bilimsel oturumlar ve "Gıda Sanayi; Yatırım, Üretim ve Lojistik Yapısı" paneli ile  tamamlandı. 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Üzümcü`nün yönettiği panelde yer alan konuşmacılar;

·         Mustafa Sönmez, "Türkiye‘de Uygulanan Gıda ve Tarımsal Politikalarının Ülke Ekonomisindeki Yeri",

·         Adnan Çobanoğlu, "Tarım-Sanayi Entegrasyonunda Kooperatiflerin Rolü ve Önemi",

·         Dr. Gamze Yücesan Özdemir, "Emek, Sermaye ve Teknoloji Bağlamında Gıda Sanayi İçin Gelecek Öngörüleri",

·         Tuğba Şimşek, "Sanayici Gözüyle Gıda Sanayi ve AR-GE"

·         İlknur Menlik, "Yeni Dünya Düzeninde Türk Gıda ve İçecek Sanayi"

konularındaki deneyimlerini, bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaştılar.

Kongre`nin birinci ve ikinci gününde TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Tufan Gündüzalp`in ve Prof.Dr.Murat Karaoğlu`nun yönettiği "Poster Sunum Tanıtım Oturumları" gerçekleştirildi.

2. Uluslararası / 12. Ulusal Gıda Mühendisliği Kongresi, üçüncü gününde; Prof.Dr.Gülüm Şumnu`nun oturum başkanlığı yaptığı "Food Technology & Packaging" ve Prof.Dr.Pınar Şanlıbaba`nın  oturum başkanlığı yaptığı "Food Design & Safety" başlıklı bilimsel oturumların ardından Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar Üzümcü`nün gerçekleştirdiği kapanış konuşması ile sona erdi.

3 gün boyunca 300`ün üzerinde kişinin izlediği Kongre, önceki gıda mühendisliği kongrelerinde de olduğu gibi bu yıl da TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, gıda bilimi ve gıda sektörü açısından başarılı ve verimli bir şekilde tamamlandı.

Kongremizin düzenlenmesinde emeği geçen düzenleme kurulu ve bilimsel danışma kurulu üyelerine, sunumlarıyla kongremize katkı veren bilim insanlarına, panellerimizde konuşmacı olan değerli panelistlerimize, oturum başkanlığı yapan, katkı veren bütün hocalarımıza ve tüm kongre katılımcılarına en içten teşekkürlerimizi sunar, bir sonraki kongremizde yüz yüze bir araya gelmeyi dileriz.

Kongremize destek veren sponsorlarımız; TGDF (Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu), BESD-BİR (Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği), OAİB (Orta Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği), MİGROS, BANVİT ve TÜGİS (Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası) ile Kongremizin tanıtım ve haberlerine yayınlarında yer veren GıdaHattı, Sidas Medya ve Packworld Türkiye Dergisi`ne çok teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,
2. Uluslararası / 12. Ulusal Gıda Mühendisliği Kongresi Düzenleme Kurulu a.

Yaşar Üzümcü
Kongre Başkanı

 

 

 

 

undefined 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

DAVETLİ KONUŞMACILAR

 

  •  

     

    Trust Beta

    (online)

    "Minimally Processed Cereal Grains Have Health-promoting Phytochemicals"

    University of Manitoba,

    Kanada

     

     

  •  

     

    Hilal Elver

    (online)

    "Gıda Hakkı, Gıda Güvencesi ve Sürdürülebilirlik"

    Birleşmiş Milletler Gıda Hakkı Özel Raportörü

    Türkiye

     

     

  •  

     

    Francesco Marra

    (online)

    "Digital Tools for Food Product Design"

    University of Salerno

    İtalya

     

     

  •  

     

    Shlomo Navarro

    (online)

    Green Storage Ltd.,

    İsrail

     

     

  •  

     

    Bert Popping

    (online)

    Focos Food,

    Almanya

     

     

  •  

     

     Guy Della Valle

    (online)

    INRAE,

    "Material Science Approaches to Cereal Foods Structuring and Destructuring"

    Fransa

     

     

 

 

 

 

 

 

 PANELİSTLER

 

 

 

 

 

 

  •  

     

    Adnan Çobanoğlu

    "Tarım-Sanayi Entegrasyonunda Kooperatiflerin Rolü ve Önemi"

    Çiftçi-Sen

    Türkiye

     

     

  •  

     

    Taylan Kıymaz

    "Tarım ve Gıdada Sürdürülebilirlik"

    Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD)

    Türkiye

     

     

  •  

     

    Robert van Otterdijk

    "Gıda Kaybı ve İsrafı, Eylemler ve Politika Önerileri, İyi Uygulama Örnekleri"

    FAO,

    Macaristan

     

     

  •  

     

    Gamze Yücesan Özdemir

    "Emek, Sermaye ve Teknoloji Bağlamında Gıda Sanayi İçin Gelecek Öngörüleri"

    Ankara Üniversitesi,

    Türkiye

     

     

  •  

     

    Mustafa Sönmez

    "Türkiye‘de Uygulanan Gıda ve Tarımsal Politikaları ve Ülke Ekonomisindeki Yeri"

    İktisatçı / Yazar

    Türkiye

     

     

  •  

     

    Levent Şaylan

    "İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretim, Gıda Güvenliği ve Çevre Üzerinde Etkileri"

    İstanbul Teknik Üniversitesi,

    Türkiye

     

     

  •  

     

    Tuğba Şimşek

    "Sanayici Gözüyle Gıda Sanayi ve AR-GE"

    Uludağ İçecek

    Türkiye

     

     

  •  

     

    Cemal Taluğ

    "Gıda ve Etik"

    Tarım ve Gıda Etiği Derneği

    Türkiye

     

     

  •  

     

    İlknur Menlik

    "Yeni Dünya Düzeninde Türk Gıda ve İçecek Sanayi"

    TGDF Genel Sekreteri,

    Türkiye

     

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dosyalar

(110 KB) (25.11.2021 12:29:29)

(139 KB) (25.11.2021 13:31:17)

(146 KB) (25.11.2021 17:56:39)

(28 KB) (25.11.2021 18:13:26)

(108 KB) (26.11.2021 10:24:18)

(43 KB) (26.11.2021 11:53:05)

panel2 (78 KB) (26.11.2021 16:32:26)

panel21-1 (152 KB) (26.11.2021 16:32:45)

panel 2-2 (98 KB) (26.11.2021 16:33:02)

panel 2-3 (68 KB) (26.11.2021 16:33:16)

panel2-4 (59 KB) (26.11.2021 16:33:34)

PDF uzantılı Makale dosyalarını veya diğer Ek Dosyaları okuyabilmeniz için
Acrobat® Reader®'ın bilgisayarınızda yüklü olması gerekmektedir.
Acrobat® Reader® yüklemek için

Okunma Sayısı: 361

Tüm GÜNDEM »

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2021 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET MAH. KARANFİL-2 SOK. NO:49/10 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA: gidamo@gidamo.org.tr

 

Key Yazılım Çözümleri A.Ş.