ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 52 (ISSN -1303-4707)

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 56-2023/BÜLTEN

Tüm Sayılar »

ŞUBE e-BÜLTEN

 » KİTAPLAR

 
GIDA KAYNAKLI HASTALIKLARDA YASAL SÜREÇLER VE MESLEK ETİĞİ KİTABI

Tüm Kitaplar »

"KOOPERATİFÇİLİK VE KÜÇÜK AİLE İŞLETMECİLİĞİ BROŞÜRÜ" YAYINLANDI

    Yayına Giriş Tarihi: 18.01.2022  Güncellenme Zamanı: 03.02.2022 16:08:15  Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ  
 

Güncellenme Zamanı: 18.01.2022 11:38:16

 

Toplumların huzur ve refahı, temel sağlık koşullarının sağlanması ile mümkündür. Bunun en önemli gerekliliklerinden biri ise her ferdin güvenilir gıdaya erişimine olanak sağlayan bir üretim ve tedarik sisteminin oluşturulmasıdır. Dünya ölçeğinde ve ülkemizde yaşanan Covid-19 salgını, insanların sağlıklı yaşayabilmesi için yeterli ve güvenilir gıda ile temiz suyun gerekliliğini ve önemini bir kez daha göstermiştir.

Küçük büyük demeden tarım ve hayvancılık alanında üretimin arttırılarak sürdürülmesi için ürünün değerlenmesi ve üretimden tüketime gıda zincirinin gıda güvenliği ve ekonomik-ticari açıdan doğru kurgulanması gereklidir. Mevcut durumda kooperatifler, kooperatif girişimleri ve değişik boyutta üretici gruplarınca dayanışma perspektifi ile bazı uygulamaların filizlenmeye başladığı görülmektedir. Bununla birlikte bahsi geçen deneyimlerde, gerek üretim ve gerekse ürünlerin gıda mevzuatı ve gıda güvenliğine uygun şekilde tüketici ile buluşturulması safhalarında sorunlar yaşanmaktaolduğu gözlenmektedir.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası; doğaya, hayvana ve insana saygılı, paylaşımcı, üretime dönük her girişim ve emeğe bütün birikimiyle destek olmayı görev saymaktadır. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası; kuruluş amaçlarına uygun olarak bir yandan üyelerinin özlük hakları, mesleki saygınlık, istihdam gibi konularda çalışmalarını sürdürürken diğer yandan mesleki sorumluluğumuzun bir gereği olarak toplumun ve tüm insanlığın güvenilir gıdaya erişim hakkının gerçekleşmesi için çalışmalar yapmaktadır.

Bu çalışma yukarıda belirtilen hedefe ulaşma sürecine katkı koymak amacıyla hazırlanmıştır. Elinizdeki kaynakta, temelde küçük aile işletmeleri ve kooperatiflerin kuruluşu, işletilmesi, gıda teknolojisi ve gıda güvenliğine yönelik öneriler gibi konuları Gıda Mühendisliği penceresinden ele alınmaya çalışılmıştır. Bu dokümanda konu; kooperatifçiliğin tarihçesi, kurulum süreci, gıda üretimi, gıda mevzuatı, kooperatiflerin kuruluş ve işleyişinde sağlanabilen mali ve danışmanlık destekleri, küçük aile işletmelerinin genel yapısı ve kooperatifleşmede küçük aile işletmelerinin konumu, sürdürülebilirlik, bu alanlara yönelik Gıda Mühendislerinin deneyim paylaşımları, uluslararası kooperatifçilik örnekleri, istatistiki veriler, görünen nedenleriyle birlikte olumsuz kooperatifçilik deneyimleri gibi başlıklarda ele alınmıştır. Ayrıca sonuç bölümünde sürecin kurgulanmasına yönelik yol gösterici olacağını umduğumuz kolaylaştırıcı bilgiler yer almaktadır.

Oda çalışmalarına olduğu kadar TMMOB`nin toplumcu mücadelesine de katkı vereceğine inandığımız bu çalışmaya yön veren Gıda Mühendisleri Odası Kooperatifçilik ve Küçük Aile İşletmeciliği Çalışma Grubu`na ve sunumlarıyla katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkürü borç biliriz.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kooperatifçilik ve Küçük Aile İşletmeciliği Çalışma Grubu: Yaşar Üzümcü, Ferda Gençay, Sezgin Çalışkan, Şehmus Alparslan, Yusuf Değirmenci, Cem Kösemeci, Ferit Arıcı, Işıl Var, Mehmet Cağlak, Banu Salı, F. Begüm Gökkaya, Funda Alaybeyoğlu, Nurper Özcan, Seval Cengiz, Güneş Engin

 

Katkıda bulunanlar: Öğr. Gör. Muradiye Özel Ödül, Adnan Çobanoğlu, Tuna Dinçer 

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası

 

Kooperatifçilik Ve Küçük Aile İşletmeciliği Broşürünü indirmek için tıklayınız.

 

Dosyalar

KOOPERATİFÇİLİK VE KÜÇÜK AİLE İŞLETMECİLİĞİ BROŞÜRÜ (3226 KB) (18.01.2022 11:39:26)

PDF uzantılı Makale dosyalarını veya diğer Ek Dosyaları okuyabilmeniz için
Acrobat® Reader®'ın bilgisayarınızda yüklü olması gerekmektedir.
Acrobat® Reader® yüklemek için

Okunma Sayısı: 428

Tüm Duyurular »

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2023 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET MAH. KARANFİL-2 SOK. NO:49/10 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA: gidamo@gidamo.org.tr

 

Key Yazılım Çözümleri A.Ş.