ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 51

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 54-2022/BÜLTEN

Tüm Sayılar »

ŞUBE e-BÜLTEN

 » KİTAPLAR

 
COĞRAFİ İŞARETLER VE GIDA MÜHENDİSİNİN ROLÜ KİTABI

Tüm Kitaplar »

AKŞAM GAZETESİNE GÖNDERİLEN YAZI

    Yayına Giriş Tarihi: 14.05.2008  Güncellenme Zamanı: 21.06.2010 17:31:34  Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ  
 

  

  

  

  

                                                                                                          Tarih : 14.05.2008

                                                                                                            Sayı : 2008/0585

  

  

  

AKŞAM GAZETESİNE,


12.05.2008 gün ki sayınızda Dr. Murat KINIKOGLU isimli yazarınız, köşesinde

"Yoğurdu üfleyerek değil afiyetle yiyin" başlıklı makalesinde yanıltıcı, yanlış ve yönlendirilmiş bilgilerle dolu bir yazı yayımlamıştır. Koruyucu sağlık tedbirlerinin en başında gelen konulardan biri olan gıda güvenliği kavramının ayaklar altına alındığı söz konusu yazıda sokak sütçülüğü ve dolayısıyla sokak sütünden elde edilen yoğurtlar övülerek halkın yanlış bilgilendirilmesine yol açılmıştır.

 

Süt, içerdiği besin bileşenleri yönünden oldukça zengin olmasından dolayı insanlar için mükemmel bir besindir. Aynı şekilde mikroorganizmalar için de süt, bulunmaz bir besin kaynağıdır. Süt, hayvandan sağıldığı anda sterildir ve hemen soğuk ortama alınmaması durumunda hızla mikrobiyal üremeye maruz kalmaktadır. Modern koşullarda üretilip işleme tabi tutulmayan sütler çok hızlı bozulduğundan sokak sütlerinin steril kalmasına imkan yoktur. Sokak sütünden yoğurt elde edilmesi sırasında uygulanan ısıl işlemler yoğurttaki vitamin ve mineral maddelerin kaybına yol açarak besin degerinin düşmesine de neden olmaktadır. Bu nedenle tüm dünyada bilimsel veriler doğrultusunda "minimum risk maksimum fayda" prensibi ile geliştirilen pastörizasyon ve sterilizasyon yöntemleriyle modern tesislerde elde edilen sut ve sut ürünlerinin daha güvenli ve sağlıklı olduğunu halkımıza duyurmayı  görev bilmekteyiz. Gıda güvenliğinin uygulanabilmesi ve tüketicinin bilinçlenmesi açısından konusunda uzman olmayanların bu yanlış beyan ve tutumlarına sayfalarınızda yer vermemenizi önemle rica ederiz.

 

 

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu

Okunma Sayısı: 856

Tüm Basın Açıklamaları »

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2022 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET MAH. KARANFİL-2 SOK. NO:49/10 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA: gidamo@gidamo.org.tr

 

Key Yazılım Çözümleri A.Ş.