ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 52 (ISSN -1303-4707)

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 56-2023/BÜLTEN

Tüm Sayılar »

ŞUBE e-BÜLTEN

 » KİTAPLAR

 
GIDA KAYNAKLI HASTALIKLARDA YASAL SÜREÇLER VE MESLEK ETİĞİ KİTABI

Tüm Kitaplar »

TMMOB BASIN AÇIKLAMASI-DİNSEL BAĞNAZLIKLA KADINLARI HİÇE SAYAN AKP’NİN SON HAMLESİ: “TECAVÜZ ET, EVLEN, SERBEST KAL”

    Yayına Giriş Tarihi: 18.11.2016  Güncellenme Zamanı: 22.11.2016 16:59:56  Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ  
 

TMMOB Yürütme Kurulu, AKP milletvekillerince TBMM Genel Kurulu‘na verilen "tecavüzcü ile mağdurun evlenmesi durumunda tecavüzcünün cezasının ertelenmesini" öngören düzenleme üzerine 18 Kasım 2016 tarihinde bir açıklama yaptı.

DİNSEL BAĞNAZLIKLA KADINLARI HİÇE SAYAN AKP‘NİN SON HAMLESİ:
"TECAVÜZ ET, EVLEN, SERBEST KAL"

Hedeflediği İslami rejim için laikliği tasfiye etmeye uğraşan, kadın ve çocuk istismarını sistemli olarak propaganda eden, şeriatçı düzenlemeler yapan AKP‘nin milletvekillerince dün TBMM Genel Kurulu‘nda tecavüzcü ile mağdurun evlenmesi durumunda tecavüzcünün cezasının ertelenmesini öngören bir önerge verildi

Önergenin kabul edilmesi durumunda; "Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın işlenen cinsel istismar suçundan, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine" karar verilebilecektir.

AKP‘nin çocuk yaşta evliliklerin önünü açmak, evlilik yaş sınırının altında kalan, yani yasalarca "çocuk" olarak tanımlanan kız çocuklarının tecavüzcülerini serbest bırakmak için getirdiği bu önergeyle; çocuk istismarı suç olmaktan çıkarılacak, zorla erken evlendirmelerin önü açılacaktır.

AKP‘nin 14 yıllık iktidarında kadınların toplum içindeki ekonomik, kültürel ve sosyal etkinliği siyasi iktidarın bilinçli politikaları ile sürekli azaltılmıştır. AKP, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, kadınların cinayete kurban gitmesine; işyerinde, sokakta, evde taciz, tecavüz ve saldırıya maruz kalmasına, bedeninin, emeğinin ve kimliğinin sömürülmesine yol açan politikalarını gün geçtikçe derinleştirmiştir.

4+4+4 sistemiyle hedeflenen, kız çocuklarının eğitim hayatından uzaklaştırılması ve AKP‘nin gerici zihniyetiyle şekillenen "sosyal hayattan uzaklaştırılmış, üretimin dışında bırakılmış, hayatı üç çocuk doğurmakla sınırlandırılmış" kadınlar olması için çizilen tabloda gelinen son nokta tecavüzcüsüyle evlendirilmek olmuştur.

Evrensel hukukta asla yer bulamayacak bu önerge derhal geri çekilmelidir.

Kadını hiçleştiren politikalara, kader haline getirilen dayatmalara karşı durmak için mücadelemiz hiç durmadan devam edecektir.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği
Yürütme Kurulu

Okunma Sayısı: 51

Tüm Basın Açıklamaları »

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2023 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET MAH. KARANFİL-2 SOK. NO:49/10 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA: gidamo@gidamo.org.tr

 

Key Yazılım Çözümleri A.Ş.