ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 52 (ISSN -1303-4707)

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 56-2023/BÜLTEN

Tüm Sayılar »

ŞUBE e-BÜLTEN

 » KİTAPLAR

 
GIDA KAYNAKLI HASTALIKLARDA YASAL SÜREÇLER VE MESLEK ETİĞİ KİTABI

Tüm Kitaplar »

HAKSIZ YERE GÖREVLERİNDEN AÇIĞA ALINAN, MEMURİYETLERİNE SON VERİLEN AKADEMİSYENLER İLE KAMU ÇALIŞANLARI GÖREVLERİNE İADE EDİLMELİDİR

    Yayına Giriş Tarihi: 23.11.2016  Güncellenme Zamanı: 06.01.2017 16:54:39  Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ  
 

Güncellenme Zamanı: 23.11.2016 15:35:43

 

HAKSIZ YERE GÖREVLERİNDEN AÇIĞA ALINAN, MEMURİYETLERİNE SON VERİLEN AKADEMİSYENLER İLE KAMU ÇALIŞANLARI GÖREVLERİNE İADE EDİLMELİDİR  

23 Kasım 2016  

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL ile çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle, darbe girişimi ile ilgili - ilgisiz,  iktidara muhalif tüm kesimlerin aynı torbaya konulması hukuksuzluğu son çıkarılan 677 Sayılı KHK ile devam etmektedir.

Darbe girişimini bahane eden AKP İktidarı kendisi gibi düşünüp, kendisi gibi davranmayan her kişi, kurum ve kuruluşu darbe yanlısıymış gibi değerlendirip aynı uygulamaya tabi tutmaktadır. Çıkarılan KHK‘lerle bunu net olarak göstermektedir. Bizler TMMOB ve bağlı odaları olarak darbe girişiminin ertesi sabahında yapmış olduğumuz basın açıklamalarıyla "ne darbeyi ne de diktayı" asla kabul etmeyeceğimizi kamuoyuna duyurmuştuk.

KHK‘lerle görevine son verilen kamu çalışanları ve akademisyenler içinde bizim de üyelerimiz olan ilerici, çağdaş ve demokrat kimlikli insanların, sırf iktidarın beğenmediği sendikalara üyeliklerinden ve akademisyen kimlikleriyle muhalif bir bildirinin altına atılan imzalarından dolayı bu hukuksuzlukla,  yargısız infaz süreçlerine dahil edilmesi kabul edilemeyecek bir uygulamadır. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası‘nın geçmiş dönemler Antalya Şube Başkanlığı‘nı yapmış Yrd. Doç. Dr. Bülent Şık son olarak çıkarılan 677 Sayılı KHK ile görevine son verilen akademisyenlerden sadece birisidir.

AKP iktidarı şunu çok iyi bilmelidir ki; muhalif duruşu ve kimliği ile bilinen bu kişilerin ve onların kurumlarının üzerine gitmekle toplum hizaya çekilemez.  Bu sürdürülebilir bir şey değildir. Toplumdaki en hassas duygu olan adalet duygusunun sarsılması, bireylerin devlete olan güvenini zedelemektedir. Toplumun kaosa sürüklenmesine neden olacak bu tür haksız uygulamalardan şiddetle kaçınılmalıdır. Haksız yere görevlerinden açığa alınan, memuriyetlerine son verilen akademisyenler ile kamu çalışanları görevlerine iade edilmelidir. TMMOB ve bağlı odalar olarak bu konunun takipçisi olacağımız unutulmamalıdır.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası olarak dün söylediğimizi bu gün de haykırıyoruz;

NE DARBE NE DİKTA, YAŞASIN BAĞIMSIZ DEMOKRATİK TÜRKİYE

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
11. DÖNEM YÖNETİM KURULU

 

Okunma Sayısı: 691

Tüm Basın Açıklamaları »

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2023 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET MAH. KARANFİL-2 SOK. NO:49/10 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA: gidamo@gidamo.org.tr

 

Key Yazılım Çözümleri A.Ş.