ANA SAYFAAna SayfaBİZE ULAŞINİletişim

BAĞLANTILARBağlantılar SİTE HARİTASISite Haritası SİTE İÇİ ARAMAArama

TMMOB


ADANA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KONYA ŞUBE MERSİN ŞUBE TEMSİLCİLİKLER
»Information (English) 

WEB SİTEMİZDE ÜYE GİRİŞİ VE ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Üye Girişi yaparak kendinize ait iletişim, nüfus, eğitim vb. bilgileri görüp, bu bilgilerin yanlış veya eksik olanlarını düzenleyebilir...

      Çalışmalarımız

»Haberler

»Duyurular

»Basın Açıklamaları

»Görsel-İşitsel Basında
  Odamız

»Oda Görüşleri

»Hukuki Çalışmalar

»Çalışma Raporu

»Çalışma Programı

»SMM ve Büro Tescil

 
 

Yayınlar

 » SÜRELİ YAYINLAR

GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
SAYI: 47

Tüm Sayılar »

e-BÜLTEN
SAYI: 49-2021/BÜLTEN

Tüm Sayılar »

ŞUBE e-BÜLTEN

 » KİTAPLAR

 
ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
PROF. DR. AYDIN ÖZTAN

Tüm Kitaplar »

BASIN AÇIKLAMASI: SOMUT POLİTİKALAR, İVEDİ ÇÖZÜMLER İSTİYORUZ

    Yayına Giriş Tarihi: 09.04.2020  Güncellenme Zamanı: 04.06.2020 14:55:42  Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ  
 

Güncellenme Zamanı: 09.04.2020 13:20:46

Somut Politikalar, İvedi Çözümler İstiyoruz

Dünya Sağlık Örgütü tarafından tüm dünya çapında salgın olarak ilan edilen COVID-19 salgını gıda üretiminin insan hayatı için ne kadar önemli olduğunu her zamankinden daha çarpıcı bir şekilde karşımıza çıkarmıştır. Bugünlerde ülkelerin birbirlerinin maskelerine, tıbbi malzemelerine el koyduğu günleri yaşıyoruz. Salgın nedeniyle gıda arzında yaşanabilecek azalma ve tedarik zincirindeki kırılmalar ile oluşabilecek riskler, önlem alınması ve hazırlıklı olunması gereken konular olarak önümüzde durmaktadır.

Ülkemizde tarım, hayvancılık ve gıda üretimi ile ilgili politikaları belirleyen ve yürüten kurum olarak Tarım ve Orman Bakanlığı`na her zamankinden daha fazla planlama, koordine ve organize etme görevi düşmektedir.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu alınan karar ile Gıda, Tarım, Orman ve Hayvancılık Kurulu ve Sağlık ve Sosyal Politikalar Kurulu olarak iki farklı kurul olacak şeklinde düzenlenmiştir. Gıda, tarım ve hayvancılık üzerine ayrı bir kurul oluşturulması ve bu konuda politikalar ve stratejiler geliştirecek olması konunun ne kadar ciddi olduğunun anlaşıldığını göstermektedir.

COVID-19 salgını ile oluşturulan bilim kurulu bir kez daha göstermiştir ki; konu ne olursa olsun sorunlar ancak işin uzmanı liyakat sahibi kişilerin bilimsel temele dayanan çok sesliliği ile daha kolay ve doğru bir şekilde çözülebilmektedir. Yeni oluşturulan kuruldan beklentimiz; eski hatalara düşmemesi olup gıda, gıda üretimi, gıda tedarik zinciri, istihdam, denetim ve sahadaki sorunlar gibi konuları geri planda tutmayarak çözüm odaklı somut politikalar üretmesi ve ivedilikle hayata geçirmesidir.

Bu nedenle TMMOB Gıda Mühendisleri Odası olarak diyoruz ki; Gıda, Tarım, Orman ve Hayvancılık Kurulu bünyesinde tarlada veya çiftlikteki üreticiden başlayarak, tüketicinin sofrasına gelinceye kadar zincirin her aşamasında yer alanların temsilcileri, bilim insanları, sivil toplum örgütleri, ilgili meslek odaları, sanayicilerin temsilcileri mutlaka yer almalıdır. Ancak bu şekilde gıda güvenliği ve gıda güvencesi sağlayan, her kesime yararlı, kaynakların amacına uygun şekilde kullanıldığı doğru politika ve stratejiler geliştirilebilecektir.

Odamız bu konuda halkımız, meslektaşlarımız ve mesleğimiz için görev almaya hazırdır.


TMMOB Gıda Mühendisleri Odası

 

Güncellenme Zamanı: 09.04.2020 13:19:51

Okunma Sayısı: 128

Tüm Basın Açıklamaları »

 

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

COPYRIGHT © 2021 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
MEŞRUTIYET MAH. KARANFİL-2 SOK. NO:49/10 KIZILAY / ANKARA
TEL: (+90) 312 418 28 26 - (+90) 312 418 28 46 - (+90) 312 418 28 47 - FAKS: (+90) 312 418 28 43
e-POSTA:

 

Key Yazılım Çözümleri A.Ş.