TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

“GIDA SEKTÖRÜNDE BİLGİ KİRLİLİĞİ VE BİLİNÇLİ TÜKETİM” SEMPOZYUMU İÇİN BOLU’DAYDIK

“GIDA SEKTÖRÜNDE BİLGİ KİRLİLİĞİ VE BİLİNÇLİ TÜKETİM” SEMPOZYUMU İÇİN BOLU’DAYDIK
MERKEZ
Yayına Giriş: 18.10.2016 Son Güncelleme: 18.10.2016

16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle Bolu İl Temsilciliğimiz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bolu İl Müdürlüğü ile birlikte Bolu‘da 18 Ekim 2016 tarihinde "Gıdada Bilgi Kirliliği ve Bilinçli Tüketim" konulu bir sempozyum düzenledi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Yusuf Songül, Sempozyumda yaptığı açılış konuşmasında, Ülkemizde gıda ile ilgili en büyük sorunlardan birinin bilgi kirliliği olduğunu, bu konu ile mücadele etmenin mesleki ve etik sorumluluk taşıyan herkesin görevi olduğunu vurguladı. Başkanımız konuşmasında gıdalarda yapılan hilelerle, taklit ve tağşişle de tüketici sağlığının önemli ölçüde riske atıldığını kaydederek, bunlarla etkin mücadele sağlanması gerektiğinin altını çizdi gıda denetimlerinin etkin olarak yapılması gerektiğini, sonuçlarının şeffaf, doğru algılanacak ve izlenebilir biçimde paylaşılması gerektiğini söyledi.

"Gıda Sektöründe Bilgi Kirliliği ve Bilinçli Tüketim" konusunun, "Bilgi Kirliliği İle Mücadele" ve "Gıda Denetimleri ve Tüketici Hakları" başlıkları altında tartışıldığı Sempozyumda ilk oturumun moderatörlüğünü yapan Yönetim Kurulu 2.Başkanımız Yaşar Üzümcü gıdada bilgi kirliliğinde ciddi bir artış olduğunun altını çizerek, özellikle süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri gibi ambalajlı gıdalara karşı tüketicilerin yanlış bilgilendirildiğini, bundan dolayı halkımızın bu değerli protein kaynaklarını tüketirken tereddüt ettiğini söyledi.

Medyadaki yayınlarda gıdada uzmanlığı ve yetkisi olmayan kişilerin, tüketicileri doğru ve güvenilir gıda tüketmekten alıkoyduklarının vurgulandığı Sempozyum Bolu İl Temsilcimiz Cem Kösemeci‘nin oturum başkanlığını yaptığı ikinci oturumun ardından plaket töreniyle sona erdi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Yusuf Songül‘ün konuşmasını izlemek için tıklayınız

 

Okunma Sayısı: 444