10 KALKINMA PLANI GIDA ÜRETİMİ VE GÜVENİLİRLİĞİ ÖZEL İHTİSAS KOMİSYONU TOPLANTISINA KATILIM SAĞLANDI
10. Kalkınma Planı Özel İhtisas Komisyonu ve Çalışma Grubu Toplantıları çerçevesinde 20-21 Eylül 2012 tarihlerinde Ankara Sheraton Otelde düzenlenen 10. Kalkınma Planı Gıda Üretimi ve Güvenilirliği Özel İhtisas Komisyonu toplantısına Yönetim Kurulu Başkanımız Petek ATAMAN katılım sağlayarak Odamız görüşlerini aktarmıştır. Toplantıda 2018 ve devamında 2023 yol haritasını belrilemek amacıyla ele alınan ve tartışılan temel konular aşağıda yer almaktadır.
• 2000‘li yıllarda yaşanan ekonomik ve sosyal gelişmelerin gıda sektörü üzerindeki etkileri
• Dünyada ve Türkiye‘de gıda sektöründe paralellik gösteren eğilimler
• Türkiye‘de son on yılda gıda sektöründe üretim normları, teknoloji, uluslararası standartlar, gıda güvenilirliği yaklaşımları ve piyasa koşulları çerçevesinde yaşanan gelişmelerin genel sonuçları
• Gıda sektöründe mevzuat değişikliklerinin gıda güvenilirliği anlayışına ve sektörel rekabete etkileri
• Dünya piyasalarındaki fiyat istikrarsızlığına karşı hammadde tedariki için ulusal piyasalarda izlenmesi gereken politikalar
• Sanayi Stratejisi, İhracat Stratejisi gibi politika belgeleri de dikkate alınarak gıda sanayiinde öncelikli beklentiler
• Gelir ve demografik gelişmeler de dikkate alınarak 2020‘li yıllara giderken nasıl bir gıda sektörü bekliyoruz?
• Pazarlama, lojistik sektörü ve enerji temini hizmetlerinde sağlanacak gelişmelerin sektörel etkileri