Arama yapmak için bir şeyler yazınız.
Odamız tarafından 13-15 Kasım 2025 tarihleri arasında Antalya'da düzenlen 14. Gıda Mühendisliği Kongresine katıldık.
Ülkemizde Gıda Mühendisliği eğitiminin 50. yılında 16 Ekim Dünya Gıda Gününü Çukurova Ünv. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliğinde ATÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünün katkılarıyla kutladık. Ç.Ü Mühendislik Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Ali KESKİN ile Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı V.Sn. Prof. Dr. Asiye AKYILDIZ’ın konuşmaları ile başlayan program; Prof.Dr.M.Sertaç ÖZER, Prof.Dr.Zafer ERBAY ve Şube Yön.Kur. Bşk.’mız Şehmus ALPARSLAN’ın konuşmacı olarak yer aldığı ve Ülkemizde Gıda Mühendisliği eğitiminin tarihçesi, Gıda Mühendisliği eğitiminin gıda alanına ve tüketiciler açısından sağladığı yararlar ve Gıda Mühendisleri Odasının amaçları konularının anlatıldığı söyleşinin ardından bölüm önünde hazırlanan alanda müzik eşliğinde eğlence ile devam etti. Programımıza makarna dağıtarak katkıda bulunan Albella Makarna, Testami Noodle, tatlı ikramında bulunan As Yemekçilik ile ses sistemini sağlayan Adana Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz.
Dünya Gıda Günü dolayısıyla Gıda Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası ve Adana Veteriner Hekimler Odasınca şube binamızda basın toplantısı düzenlendi. Odalar adına ortak açıklamanın Gıda Mühendisleri Odası Adana Şb.Yön.Kur.Başk. Sehmus Alparslan tarafından okunduğu toplantı katılımcıların görüş paylaşımı ve soruların yanıtlanması ile sona erdi.