TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

13. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

13. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK
MERKEZ
Yayına Giriş: 07.11.2023 Son Güncelleme: 07.11.2023

Odamızın düzenlemiş olduğu Gıda Mühendisliği Kongresinin 13.‘sünü 2-4 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirdik. Üniversitelerin Gıda ile ilgili bölümlerinden Akademisyenlerin, Gıda sektöründeki Ar-Ge Merkezi çalışanlarının ve gıda mühendislerinin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz kongremize yaklaşık 200 kişi katıldı.

Açılış konuşmasını Oda Başkanımız Yaşar Üzümcü ve TMMOB ll. Başkanı Selçuk Uluata’nın yaptığı kongremiz, Ankara Üniversitesi DTCF Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İbrahim Tunç Sipahi hocamızın Gıdanın Arkeolojisi başlıklı açılış konferansı ile devam etti. İlk gün yine “Gıda Sektörünün Durumu ve Gelecek Öngörüleri” başlıklı panelde Tarım Orman Bakanlığından ve Gıda Sektörünün öncü derneklerinde yetkililerin konuşmaları ve geleceğin gıdaları üzerine Prof. Dr. Mustafa Bayram hocamızın sunumları yer aldı. Panelde sektörün geçmişinden geleceğine bir izdüşümü ortaya konulmaya çalışıldı.

Kongremizin ikinci gününde Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel bir sunum yapan Prof. Dr. Aynur Gül Karahan Çakmakçı hocamız katılımcılara “Cumhuriyetin Kuruluş Yıllarında Gıda Sanayinin Doğuşu” nu detaylı bir şekilde aktardı. Devamında Gıda Sektöründe Yeşil Mutabakat ve Sürdürülebilirlik panelinde konuşmacılar mevzuatın getirdiği yükümlülükler üzerine sektörün atması gereken adımları kendi açılarından değerlendirdiler.

6 adet akademik oturumun yer aldığı kongrede 27 adet sözlü bildiri ve 28 adet poster bildiri kongre katılımcılarına 3 gün boyunca aktarılmaya çalışıldı. Üniversitede üretilen akademik çalışmaların sektördeki meslektaşlarımıza aktarılmasını hedeflendiğimiz kongremiz başarılı bir şekilde sonlandırıldı.

Okunma Sayısı: 191