TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

14. Gıda Mühendisliği Kongremize 19 Gün kaldı. Erken Kayıt tarihi 30 Ekim 2025'e uzatıldı.

14. Gıda Mühendisliği Kongremize 19 Gün kaldı. Erken Kayıt tarihi 30 Ekim 2025'e uzatıldı.
MERKEZ
Yayına Giriş: 24.10.2025 Son Güncelleme: 24.10.2025

Değerli Akademisyenler, Değerli Üyelerimiz ve Katılımcılar,

Kongremize 19 Gün kaldı. Erken kayıt tarihi 30 Ekim 2025'e uzatıldı.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası tarafından 13-15 Kasım 2025 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan 14. Gıda Mühendisliği Kongresi’nin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor!

Kongremizin içeriği ve programı hazırlandı.

Kongremizin Açılış Konferansı Prof. Dr. Ali Demirsoy (Biyolog, E. Akademisyen) tarafından yapılacaktır. “Atom Altı Parçacıktan İnsana, Türlerin Görkemli Yolculuğu” başlıklı sunum dünyamızın ve insanlık tarihinin yolculuğunu ilginç yönleri ile katılımcılara aktaracaktır.

Panel: Gıda Sektöründe Dijitalleşme ve Gıda Sektörünün Dönüşümü

"Dijitalleşme" ve "Gıda Mühendisliği" arasındaki ilişki son yıllarda giderek güçlenmektedir. Dijital teknolojiler gıda mühendisliğinde verimliliği artırmak, kalite kontrolü iyileştirmek, yenilikçi ürünleri tasarlamak ve sürdürülebilirliği desteklemek için önemli araçlar sunmaktadır. Gelecekte bizleri nelerin beklediğini tartışacağımız “Gıda Sektöründe Dijitalleşme ve Gıda Sektörünün Dönüşümü” panelimizde, aşağıda yer alan alanında yetkin konuşmacılar en güncel hali ile birikimlerini sizlere aktaracaklar.

Konuşmacı

Kurumu

Konuşma Başlığı

 

Doç. Dr. Necati Çetin

Ankara Üniversitesi Ziraat Fak. Tarım Makinaları

Hiperspektral Algılama ile Yapay Zeka Uygulamalarının Gıda Mühendisliğindeki Rolü

Prof. Dr. Berk Üstündağ

İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

Tarımsal Üretimden Endüstriyel Gıda Üretimine Yapay Zekânın Sınırları

Dr. Ahmet Görgülü

 

Eti Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi

Robotlaşma ve Yapay Zekânın Gıda Endüstrisindeki Uygulamaları

Prof. Dr. Coşkun Ali Dalgıç

Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği

Gıda Mühendisliğinde Dijital İkizler ve Sanal Gerçeklik


Panel: Türkiye'de Gıda Mühendisliği Eğitiminin 50.Yılı: Dünü, Bugünü ve Yarını

Türkiye'de "Gıda Mühendisliği" eğitiminin 50. yılında düzenleyeceğimiz bu panelde, hem geçmiş yılların değerlendirilmesini yapacağız, hem de geleceğe yönelik eğitim vizyonu tartışacağız. Gündeme getireceğimiz konu başlıklarımız:

Prof. Dr. Nurcan KOCA

Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Cumhuriyetten bugüne gıda eğitimi ve Gıda Mühendisliği Eğitimin başlangıç yılla

Prof. Dr. Zafer Erbay

Adana Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Mühendisliği bölümlerinin güncel durumuna bakış

Prof. Dr. Bülent Ergönül

Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Mühendisliği eğitiminde gelecek öngörüleri

Nihal Ayşe Mortepe

TGDF

Gıda Mühendislerinin Gıda Sektörüne yapmış olduğu katkılar.

Yüz'e yakın akademik bildiri ve posterin yanı sıra,  gıda sektörünün ve gıda mühendisliğinin önemli konularını gündeme alacağımız kongrede; gıda sektörünün tüm paydaşları ile bilimsel ve teknolojik çalışmaları, AR-GE önceliklerini tartışmayı, yenilikleri aktarmayı ve en önemlisi ortak bir tartışma alanı oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yine kongremizde birçok ar-ge projesinin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde görev almış Prof. Dr. Nevzat Konar tarafından ücretsiz “Ar-Ge Projesi Hazırlama Eğitimi” verilecektir (Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır).

Sizleri kongremize katılmaya, mesleğin ve sektörün güncel çalışmalarını dinlemeye davet ediyoruz.

14. Gıda Mühendisliği Kongresi’nde bir araya gelmek dileğiyle...

Kongremize kayıt yaptırmak ve detaylı bilgiler için kongre web sayfamızı ziyaret edebilir

kongre@gidamo.org.tr veya 0 312 418 28 26 |  0 312 418 28 46 |0 312 418 28 47 telefon numaralarından bilgi alabilirsiniz.



https://www.gidamuhendisligikongresi.org/ 


Yaşar ÜZÜMCÜ
 14. Gıda Mühendisliği Kongresi Kongre Başkanı

Okunma Sayısı: 55