TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

14. Gıda Mühendisliği Kongresi

14. Gıda Mühendisliği Kongresi
MERKEZ
Yayına Giriş: 05.05.2025 Son Güncelleme: 05.05.2025

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası tarafından her iki yılda bir düzenlenen Gıda Mühendisliği Kongresi’nin on dördüncüsü,  13-15 Kasım 2025 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecektir.

Kongremizde, üç gün boyunca gıdayı teknolojik, ekonomik, sosyal ve hukuki boyutları açısından tartışmayı, fikir alışverişinde bulunmayı hedefliyoruz. 

Ortak amaç doğrultusunda;

  • Farklı disiplinlerde gıda konusunda çalışan ya da konuya ilgi duyan akademisyenleri,
  • Kamu Kurumlarını,  üretici ve tüketici örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını ve meslek örgütlerini,
  • AR-GE Merkezlerini ve özel sektörde çalışan meslektaşlarımızı,
  • Lisansüstü eğitim öğrencilerini,

Kongremize katılmaya davet ediyoruz.

Kongre Web Sayfamız açılarak kongre kayıtlarına ve bildiri kabulüne başlanmıştır. Aşağıdaki bağlantı linkine tıklayarak web sayfamıza ulaşabilirsiniz.

https://www.gidamuhendisligikongresi.org/

 

Önemli Tarihler

Bildiri Özetlerinin Son Gönderim Tarihi: 19 Eylül 2025

Değerlendirme Sonuçlarının Açıklanması: 26 Eylül 2025

Erken Kayıt İçin Son Tarih: 6 Ekim 2025

 

Kongre Konuları

  • Alternatif Protein Kaynakları
  • Beslenme ve Toplum Sağlığı
  • Fonksiyonel Gıdalar
  • Gıda Analizlerinde Yapay Zeka Uygulamaları
  • Gıda Atıkları ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi
  • Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikler ve Güncel Eğilimler
  • Gıda Biyoteknolojisi
  • Gıda Ekonomisi
  • Gıda Etiği
  • Gıda Güvenliği ve İzlenebilirlik
  • Gıda Hukuku ve Mevzuatı
  • Gıda İşleme ve Yenilikçi Üretim Teknikleri
  • Gıda İsrafı ve Önlenmesi
  • Gıda Kimyası
  • Gıda Mikrobiyolojisi
  • Gıda Mühendisliği Açısından Gastronomi
  • Gıda Mühendisliği Eğitimi
  • Gıda Politikaları, Tüketici Davranışları ve Pazar Eğilimleri
  • Gıda Sektöründe Dijitalleşme
  • Gıda Sektöründe Kalite Sistemleri
  • Gıda Sektöründe Robotik ve Otomasyon Uygulamaları
  • Gıda Sektöründe Yalın Üretim ve Verimlilik
  • Gıda Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik ve Risk Yönetimi
  • Gıda Üretiminde Döngüsel Ekonomi Yaklaşımları
  • Gıda, Sağlık ve Çevre İlişkisi
  • Gıdada Bilgi Kirliliği
  • Gıdada Tüketici Eğilimleri
  • Gıdalarda Taklit ve Tağşiş Analiz Yöntemleri
  • Gıdaya Ulaşılabilirlik ve Sosyal Adalet
  • İklim Değişikliği ve Gıda
  • Katma Değerli ve Yeni Gıda Ürünleri Geliştirme
  • Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Sistemleri
  • Tek Sağlık Yaklaşımı
  • Yenilikçi Ambalajlama Teknolojileri
  • Yeşil Mutabakat ve Gıda Sektörü İlişkisi

Okunma Sayısı: 94