14. Gıda Mühendisliği Kongresi

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası tarafından her iki yılda bir düzenlenen Gıda Mühendisliği Kongresi’nin on dördüncüsü, 13-15 Kasım 2025 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecektir.
Kongremizde, üç gün boyunca gıdayı teknolojik, ekonomik, sosyal ve hukuki boyutları açısından tartışmayı, fikir alışverişinde bulunmayı hedefliyoruz.
Ortak amaç doğrultusunda;
- Farklı disiplinlerde gıda konusunda çalışan ya da konuya ilgi duyan akademisyenleri,
- Kamu Kurumlarını, üretici ve tüketici örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını ve meslek örgütlerini,
- AR-GE Merkezlerini ve özel sektörde çalışan meslektaşlarımızı,
- Lisansüstü eğitim öğrencilerini,
Kongremize katılmaya davet ediyoruz.
Kongre Web Sayfamız açılarak kongre kayıtlarına ve bildiri kabulüne başlanmıştır. Aşağıdaki bağlantı linkine tıklayarak web sayfamıza ulaşabilirsiniz.
https://www.gidamuhendisligikongresi.org/
Önemli Tarihler
Bildiri Özetlerinin Son Gönderim Tarihi: 19 Eylül 2025
Değerlendirme Sonuçlarının Açıklanması: 26 Eylül 2025
Erken Kayıt İçin Son Tarih: 6 Ekim 2025
Kongre Konuları
- Alternatif Protein Kaynakları
- Beslenme ve Toplum Sağlığı
- Fonksiyonel Gıdalar
- Gıda Analizlerinde Yapay Zeka Uygulamaları
- Gıda Atıkları ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi
- Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikler ve Güncel Eğilimler
- Gıda Biyoteknolojisi
- Gıda Ekonomisi
- Gıda Etiği
- Gıda Güvenliği ve İzlenebilirlik
- Gıda Hukuku ve Mevzuatı
- Gıda İşleme ve Yenilikçi Üretim Teknikleri
- Gıda İsrafı ve Önlenmesi
- Gıda Kimyası
- Gıda Mikrobiyolojisi
- Gıda Mühendisliği Açısından Gastronomi
- Gıda Mühendisliği Eğitimi
- Gıda Politikaları, Tüketici Davranışları ve Pazar Eğilimleri
- Gıda Sektöründe Dijitalleşme
- Gıda Sektöründe Kalite Sistemleri
- Gıda Sektöründe Robotik ve Otomasyon Uygulamaları
- Gıda Sektöründe Yalın Üretim ve Verimlilik
- Gıda Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik ve Risk Yönetimi
- Gıda Üretiminde Döngüsel Ekonomi Yaklaşımları
- Gıda, Sağlık ve Çevre İlişkisi
- Gıdada Bilgi Kirliliği
- Gıdada Tüketici Eğilimleri
- Gıdalarda Taklit ve Tağşiş Analiz Yöntemleri
- Gıdaya Ulaşılabilirlik ve Sosyal Adalet
- İklim Değişikliği ve Gıda
- Katma Değerli ve Yeni Gıda Ürünleri Geliştirme
- Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Sistemleri
- Tek Sağlık Yaklaşımı
- Yenilikçi Ambalajlama Teknolojileri
- Yeşil Mutabakat ve Gıda Sektörü İlişkisi
