14. Gıda Mühendisliği Kongresi Bildiri Özeti Gönderim Tarihi Uzatıldı!

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası olarak 14. Gıda Mühendisliği Kongresi`ni 13-15 Kasım 2025 tarihleri arasında Antalya’da ulusal bir kongre olarak gerçekleştireceğiz.
( www.gidamuhendisligikongresi.org )
Akademik program yoğunluğu veya başka sebeplerle bildiri metnine ilişkin çalışmalarını henüz tamamlayamayan ancak kongreye katılmak isteyen çok sayıda akademisyen ve sektör temsilcisinin talepleri göz önüne alınarak, Düzenleme Kurulu tarafından bildiri özeti son gönderim tarihinin, 6 Ekim 2025 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar uzatılmasına karar verilmiştir. Kongremize gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz.
Kongremizde konusunda uzman bilim insanları araştırmalarını katılımcılarla paylaşacak, genç akademisyenler de poster ve sözlü sunumlarıyla kongremizde yer alacaklar. Bunun yanında kongremizde “Gıda Sektöründe Dijitalleşme ve Gıda Sektörünün Dönüşümü, Türkiye'de Gıda Mühendisliği Eğitiminin 50.Yılı: Dünü, Bügünü ve Yarını ” gibi konuları içeren panellerimiz de olacak.
Üç gün boyunca gıda sektörü ile ilgili tüm kurum ve kuruluşları bir araya getirerek gıdalara ilişkin bilimsel gelişmelerin ve güncel konuların tartışılması amacıyla düzenlediğimiz Kongremize aşağıda yer alan bildiri konularında hazırlayacağınız bildiri özetlerinizi 6 Ekim 2025 tarihine kadar göndermenizi bekliyoruz.
Kongreye bildiri özeti göndermek ve kayıt olmak ile ilgili güncel bilgileri takip etmek için lütfen www.gidamuhendisligikongresi.org sitesini ziyaret ediniz.
Kongre Konuları
Beslenme ve Toplum Sağlığı
Fonksiyonel Gıdalar
Gıda Analizlerinde Yapay Zeka Uygulamaları
Gıda Atıkları ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi
Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikler ve Güncel Eğilimler
Gıda Biyoteknolojisi
Gıda Ekonomisi
Gıda Etiği
Gıda Güvenliği ve İzlenebilirlik
Gıda Hukuku ve Mevzuatı
Gıda İşleme ve Yenilikçi Üretim Teknikleri
Gıda İsrafı ve Önlenmesi
Gıda Kimyası
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Mühendisliği Açısından Gastronomi
Gıda Mühendisliği Eğitimi
Gıda Politikaları, Tüketici Davranışları ve Pazar Eğilimleri
Gıda Sektöründe Dijitalleşme
Gıda Sektöründe Kalite Sistemleri
Gıda Sektöründe Robotik ve Otomasyon Uygulamaları
Gıda Sektöründe Yalın Üretim ve Verimlilik
Gıda Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik ve Risk Yönetimi
Gıda Üretiminde Döngüsel Ekonomi Yaklaşımları
Gıda, Sağlık ve Çevre İlişkisi
Gıdada Bilgi Kirliliği
Gıdada Tüketici Eğilimleri
Gıdalarda Taklit ve Tağşiş Analiz Yöntemleri
Gıdaya Ulaşılabilirlik ve Sosyal Adalet
İklim Değişikliği ve Gıda
Katma Değerli ve Yeni Gıda Ürünleri Geliştirme
Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Sistemleri
Tek Sağlık Yaklaşımı
Yenilikçi Ambalajlama Teknolojileri
Yeşil Mutabakat ve Gıda Sektörü İlişkisi
14.Gıda Mühendisliği Kongresi
Düzenleme Kurulu