3. ULUSAL BAĞCILIK VE ÜRÜNLERİ SEMPOZYUMUNA KATILDIK
Sekretaryasını TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubemizin üstlendiği, Odamız ile TMMOB Kimya ve Ziraat Mühendisleri Odalarının ortaklaşa düzenlediği 3. Ulusal Bağcılık ve Ürünleri Sempozyumu, 30-31 Ekim ve 1 Kasım 2025 tarihlerinde İzmir'de, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Sempozyuma İstanbul Şubemiz adına Yönetim Kurulu Üyemiz Rasim YAMAN katılım sağlamıştır.
Sempozyumun temel amacı; ülkemizdeki bağcılık sektörünü bilimsel çalışmalarla destekleyerek yerel üzüm çeşitlerinin kullanım alanlarının genişlemesine katkı sağlamak, sektörün mevcut sorunlarını akademik düzeyde ele alarak ulusal ve sektörel stratejik hedefleri belirlemek ve sürdürülebilirlik için bir yol haritası oluşturmak olmuştur. Yapılan sözlü sunumlar, düzenlenen iki farklı saha gezisi ile desteklenmiştir.
Katılımcılar, coğrafi işaretli Kavacık Üzümü ve üretim süreçlerini yerinde incelemek üzere Kavacık Köyü ile beş farklı işletmeden oluşan Urla Bağ Yolu’nu ziyaret etmiş ve yöresel ürünleri tatma imkânı bulmuştur.
Uzun bir aradan sonra, sektörün bilim, teknoloji ve üretim ayağını bir araya getirerek Türkiye bağcılığının geleceğine yönelik stratejik kararların alınmasına zemin hazırlayan sempozyum, üç günlük yoğun bir programın ardından başarıyla tamamlanmıştır.
Sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ederiz.