TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

DAVETLİSİNİZ KADIKÖY GIDA ŞENLİĞİ 1415 EKİM GÖZTEPE ÖZGÜRLÜK PARKINDA

DAVETLİSİNİZ KADIKÖY GIDA ŞENLİĞİ 1415 EKİM GÖZTEPE ÖZGÜRLÜK PARKINDA
İSTANBUL
Yayına Giriş: 11.10.2017 Son Güncelleme: 11.10.2017

           TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Kadıköy Belediyesi, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İstanbul Veteriner Odası, Yeryüzü Derneği, Buğday Derneği, Fikir Sahibi Damaklar, Fenerbahçe Permakültür Bahçesi, Tüketiciyi Koruma Derneği ve İstanbul Tabipler Odası işbirliğiyle, Kadıköy Kent Konseyi Gıda Çalışma Grubu olarak Dünya Gıda Günü kapsamında 14-15 Ekim 2017 tarihlerinde Kadıköy Gıda Şenliği düzenlemektedir. 15 Ekim Pazar Saat 13:00`da TMMOB Gıda Mühendisleri Odası 11.Dönem Onur Kurulu Üyemiz Sayın R.Petek ATAMAN Gıda Güvenliği ve GDO söyleşisinde, İstanbul Şube 6.Dönem Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Nuray GÜNGÖROĞLU saat: 15.00`da başlayacak Sağlıklı Gıda Nedir adlı forumda konuşmacı olarak yer alacaklardır. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak şenlik boyunca alanda standımız yer alacaktır.

Etkinliğimizin programı aşağıdadır. Katılımlarınızı bekleriz.

 

16 Ekim BM Dünya Gıda Günü
14-15 Ekim Kadıköy Gıda Şenliği
Göztepe Özgürlük Parkı


Program:
14 Ekim 2017 Cumartesi
Saat: 12.00 Açılış Konuşmaları
Atölyeler (14 ve 15 Ekim`de gün boyu) Cumartesi 12.30, Pazar 12.00`den sonra
1.        Fermente Ürünler (Sirke, Turşu, Boza, Kombu Çayı, Şalgam)
2.        Süt Ürünler (Ayran, yoğurt mayalama, kefir, peynir yapımı)
3.        Unlu Ürünleri (Ekşi maya, nohut mayası, ekşi mayalı ekmek, ev eriştesi)
4.        Pişirilerek yapılan ürünler (Salça, reçel, konserve, aşure, şekersiz reçel yapımı)
5.        Çocuklara Seçenekler (kurabiyeler, soğuk çaylar, balık köftesi, ev burgerler)
6.        İçecekler (limonata, şerbet, şıra, likör)
7.        Özel Ürünler (şeker hastaları, çölyak hastaları ve vegan/vejeteryanlar için özel gıda üretimi)

Söyleşiler
        14/10 Cumartesi
1.        Tarımsal Alanların Küçülmesi, Sağlıklı Gıdaya Erişime Etkileri, Örgütlenme Modelleri 13.00-14.30
Moderatör: Hüseyin VARIŞ – Kadıköy Kent Konseyi Gıda Çalışma Grubu Sözcüsü
Konuşmacılar:
Abdullah Aysu (Çiftçi Sendikaları Başkanı)
Murat Kapıkıran (TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası)
Müge Alaboz (Yeryüzü Derneği)
Prof. Dr. Alper Yılmaz (İÜ Veterinerlik Fakültesi)
Av. Elifsu Dilek Şen
2.        Kent`te Toprak ve Ekim  15.30-17.00
Moderatör: Defne Koryürek (Fikir Sahibi Damaklar Hareketi)
Konuşmacılar:
Özkan Ökten  (Yedikule Bostanları)
Petek Çırpılı (Kuzguncuk Bostanı)
Sevil Baştürk (Roma Bostanı)
Defne Aksel (Fenerbahçe Permakültür Topluluk Bahçesi)

        15/10 Pazar
3.        Gıda Güvenliği ve GDO  13.00-14.30
Moderatör: Kemal Kutlay / KKK Gıda Çalışma Grubu
Konuşmacılar:
Ahmet Atalık (TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası)
Petek Ataman (TMMOB Gıda Mühendisleri Odası)
Dr. Can Demir (İstanbul Veteriner Hekimleri Odası)
Melahat Cengiz (İstanbul Tabip Odası)
Aziz Koçal (Tüketiciyi Koruma Derneği)
Ayşe Bereket (Yeşil Gazete)

4.        Forum: Sağlıklı Gıda Nedir?   15.00-17.00
Moderasyon:
Gürol ŞİMŞEK (TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası)
Nuray Güngöroğlu (TMMOB Gıda Mühendisleri Odası)
Neşe Cesur (İstanbul Veteriner Hekimleri Odası)

Konser: Beton Orman ve Ahmet Beyler (14/10 Cumartesi 17.00)
 Dj. King Seroman (Şenlik boyunca, söyleşi aralarında)  

Stantlar:
Kadıköy Belediyesi
Kadıköy Kent Konseyi
Tabipler Odası
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası
İstanbul Veteriner Hekimler Odası
Buğday Derneği
Yeryüzü Derneği
Fenerbahçe Topluluk Bahçesi
Erenköy Şerbet
TİDER (Temel İhtiyaç Derneği)
Çölyakla Yaşam Derneği
NeosBiome Naturel Ürünler
GEKOO Gıda ve Ekolojik Ürünler
Good4Trust.org
İksir Resort Town
Ahmet Aybey
Eğriçayır Organik Ürünler
Alerji İle Yaşam Derneği
Yeşil Gıda Topluluğu
Taze Taze Gıda İşletmesi
Muaffak Özdil
Şafak Çömertoğlu
Nejla Mert
Necla Dizen
Selçuk Türköz

Okunma Sayısı: 359