FOSFAT KATKI MADDELERİ KANSEROJEN DEĞİLDİR
Kamuoyunun Dikkatine;
Genel olarak fosfatlar; et, kümes hayvanları, deniz ürünleri, süt ürünleri, hububat ürünleri, meyve ve sebze ürünleri, katı ve sıvı yağlar, alkollü ve alkolsüz içecekleri de içerisine alan çeşitli gıdalarda değişik amaçlarla kullanılan önemli gıda katkı maddeleridir. Mevcut bilimsel veriler ışığında fosfatın iddia edildiği gibi kalp-damar hastalıklarına bağlı ölümleri artırdığını söylemek yanlıştır. Dolayısıyla Avrupa Parlamentosu (AP) Gıda Komitesinin dondurulmuş dönerde katkı maddesi olarak kullanılan fosfatın yasaklatmak istemine AB Komisyonu, kanserojen olduğuna dair herhangi bilimsel bir veri olmadığı gerçeğini göz ardı edemeyerek, dönerde fosfat katkı maddesi kullanılmasıyla ilgili böyle bir yasak koymamıştır.
Saygılarımla
İsa TAHTA
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası
İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı