TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

"GIDA ENDÜSTRİSİNDE SUYUN KULLANIMI"NI KONUŞTUK

"GIDA ENDÜSTRİSİNDE SUYUN KULLANIMI"NI KONUŞTUK
İZMİR
Yayına Giriş: 12.06.2025 Son Güncelleme: 12.06.2025

30 Mayıs 2025 Cuma günü, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde “Gıda Endüstrisinde Suyun Kullanımı”nı konuştuğumuz bir sunum etkinliği gerçekleştirdik. Birbirinden kıymetli ve konusunda uzman 5 konuğu ağırladığımız etkinliğimizde birbirinden bilgilendirici ve keyifli sunumlarla konuyu her yönüyle irdeledik.

 

Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Ö. Ulaş KIRIM ve Oda Yönetim Kurulu Üyemiz İ. Uğur TOPRAK’ın açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte ilk oturumun kolaylaştırıcısı, geçmiş dönem Yönetim Kurulu Üyelerimizden Kutsay ADALI oldu. Oturumda, Burkut Su Tekniği A.Ş.den Gıda Mühendisi Kaya BURKUT; “Proses Suyu Hazırlanmasında Hijyenik Tasarım (European Hygienic Engineering Design Group Yöntemleri)”  ve yine Burkut Su Tekniği A.Ş.den Yüksek Makina Mühendisi Enis BURKUT; “Proses Suyu Hazırlama Sisteminin Sağlıklı İşletilmesi ”başlıklı sunumlarını yaptılar.

 
Verilen aranın ardından başlayan 2. oturumun kolaylaştırıcılığını, yine geçmiş dönem Yönetim Kurulu Üyelerimizden Süleyman GÜRSEL üstlendi. Oturumda,
SİA Laboratuvarları İcra Kurulu Üyesi, üyemiz Mert Can DEMİRCİOĞLU; “Proses Sularında Gıda Güvenliği ve Analiz Süreçleri”, İzmir Kemalpaşa OSB Çevre Şube Müdürü, Yüksek Çevre Mühendisi Berk ERÇETİN; “Sanayi Tesislerinde Atık Su Yönetimi” ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi adına Öztan S. KÜÇÜK KAÇAR; “Su Ayakizi ve Proseslerde Su Kullanımı Azaltımı” başlıklı sunumlarını yaptılar.

Sektör ve meslektaş buluşması adına çok verimli zamanların geçtiği etkinlik dolayısıyla ayırdıkları kıymetli vakitleri ve verdikleri değerli bilgiler için konuklarımıza, kolaylaştırıcılarımıza, destekleri için öğrenci EGE Üniversitesi ve İYTE Öğrenci Temsilciliklerimize, katılan tüm meslektaş ve misafirlerimize, nazik ev sahiplikleri için Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’ne teşekkür ediyoruz.

Okunma Sayısı: 29