GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE VİZYONU KONUŞTUK

3 Ekim 2025 Cuma günü, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde “Gıda Mühendisliğinde Vizyon”nu konuştuğumuz bir etkinlik gerçekleştirdik. 3 değerli kolaylaştırıcı meslektaşımız, ulusal ve uluslararası alanda tanınmış 7 konuşmacı meslektaşımız ile geleceğin gıda mühendislerine ilham vermeyi amaçladık.
Gıda Mühendisliği eğitiminin 50. Yılı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte; konuk meslektaşlarımız bilgi, birikim ve tecrübelerini aktararak geleceğe yönelik bir bakış açısı oluşturmayı hedeflediler, mesleğimizin gelişimine katkı sağlamayı, genç meslektaşlarımıza mesleğin konumunu anlatmayı, mevcut ülke ve dünya düzenindeki umutsuz bakış açısını mesleğimiz özelinde ortadan kaldırılmayı, cam tavanları yok etmeyi ve geleceğin gıda mühendislerine ilham vermeyi amaçladılar.
Açılış konuşmalarıyla başlayan etkinliğin ilk oturumunda, Yönetim Kurulu Üyemiz M. Zafer GÖYNÜGÜR’ün konukları, Gıda Üretim Danışmanı Adnan PEYNİRCİ ve Besler Gıda ve Kimya San. ve Tic. A.Ş. ArGe Merkezi Müdürü Dr. F. Nevin BAŞARAN oldu.
Öğle yemeğinin ardından başlayan 2. oturumun kolaylaştırıcılığını Döhler Gıda San. A.Ş Analitik Bilimler ve Regülasyon Departmanı Müdürü Nur ALTUĞ üstlendi, konukları FAO/WHO Codex Alimentarius Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Betül VAZGEÇER, Pak Gıda Üretim ve Pazarlama A.Ş. İzmir Fabrika Üretim Müdürü Ökten İLBİ ve Genç ve Naturel Gıda Genel Müdürü Dr. Mahmut GENÇ oldu.
Verilen son aranın ardından başlayan 3. ve son oturumda ise kolaylaştırıcılığı ARL Enerji Genel Müdürü Süleyman GÜRSEL yaparken konukları Türk Tuborg Bira ve Malt San. A.Ş. Üretim Müdürü Murat DEMİRCİ ve Döhler Gıda San. A.Ş Batı Bölgesi Fabrikalar Direktörü Serdar KAPLAN oldu.
Sektör, akademi, meslektaş ve öğrenci buluşması adına çok verimli zamanların geçtiği etkinlik dolayısıyla ayırdıkları kıymetli vakitleri ve verdikleri değerli bilgiler için konuklarımıza, sohbetlerin ve soruların yönetilmesindeki emekleri için kolaylaştırıcılarımıza, destekleri için Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurcan KOCA ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent ERGÖNÜL'e, Ege Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğrenci Temsilciliklerimize, hazırlık ve etkinlik süresinde destek veren üyelerimize ve katılan tüm meslektaş, öğrenci ve misafirlerimize teşekkür ediyoruz.
Ayrıca, etkinliğimiz için Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinin kullanımındaki destekleri için İzmir Büyükşehir Belediyesine, etkinlik öncesi ve boyunca destekleri ve nazik ev sahiplikleri için Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi yönetici ve personellerine, ürün ve görsel destekçilerimiz; Alaçatı Kurabiyecisi, Alaçatı Tatlıcısı İmren, ISS Hazır Yemek, Proks Belgelendirme ve Yarımada Süt Ürünlerine teşekkür ederiz.