TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

IIGELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU YAPILDI

IIGELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU YAPILDI
MERKEZ
Yayına Giriş: 01.06.2009 Son Güncelleme: 01.06.2009

Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve Odamızın birlikte düzenlediği II.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu 27-29 Mayıs 2009 tarihlerinde Van da gerçekleştirildi.

-Sempozyumda, geleneksel gıdaların önemi ve geleceği ile Türkiye‘deki gıda güvenliğine ilişkin Odamızın görüşleri,  Yönetim Kurulu Başkanımız Atakan GÜNAY tarafından açılış konuşmasında dile getirildi. Atakan GÜNAY ‘ın açılış konuşmasına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

-Sempozyumun 2 nci gününde Prof. Dr. Muammer KAYAHAN ve Prof. Dr. Ayşe BAYSAL ‘ın çağrılı sunum yaptığı  "GELENEKSEL GIDALAR; BESLENME ve SAĞLIK" konulu oturum Oda Başkanımız Atakan GÜNAY tarafından yönetildi ve yoğun ilgi gördü.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve üç gün süren Sempozyuma yoğun bir katılım oldu. Bilim insanları, meslektaşlarımız, sektör temsilcileri ve üreticiler ile sivil toplum kuruluşlarından yaklaşık 300 kişinin katılım sağladığı sempozyuma ilişkin bilgiye http://gelenekselgidalar.com/sempozyum/ linkinden ulaşılabilir.

Açılış Konuşması

Dosyalar
Okunma Sayısı: 1844