ISO 22000:2018 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak, 20-21 Eylül 2025 tarihlerinde Şube Eğitim Salonumuzda “ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi” başarıyla gerçekleştirilmiştir.
Eğitim süresince katılımcılar; ISO 22000 Gıda Güvenliği Standardı nedir?, Standardın hedefleri, ISO 22000’e uygun sistem kurmak için gerekli temel araçlar, Sistemin kuruluşlara sağladığı faydalar, İşletmelerin neden bu sistemi kurması ve belgelendirmesi gerektiği, Gıda güvenliğiyle ilgili diğer standartlar ve karşılaştırmaları, ISO 22000’e göre ürün kapsamları ve sertifikasyona tabi sektörler, Uygunsuzlukların sınıflandırılması ve tanımları, HACCP prensipleri ve etkili bir HACCP sisteminin gereklilikleri, ISO 22000 standardının maddeleri (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, Yönetim Sorumluluğu, Kaynak Yönetimi, Güvenli Ürün Planlama ve Gerçekleştirme, Sistem Geçerliliği, Doğrulama ve İyileştirme), ISO 22000 tetkik kuralları gibi konular hakkında örneklerle desteklenen kapsamlı bilgiler edinmiştir.
İki gün süren eğitimin sonunda katılımcılara “Katılım Belgesi” takdim edilmiştir.
Değerli bilgi ve katkıları için eğitmenimiz Sn. Hakkı AĞIRBAŞ’a, eğitime gösterdikleri ilgi ve katkıları için tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.