TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

LEZZETİN DUYUSAL BİLEŞENLERİ: KOKU, TAT, AROMA SÖYLEŞİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

LEZZETİN DUYUSAL BİLEŞENLERİ: KOKU, TAT, AROMA SÖYLEŞİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK
İSTANBUL
Yayına Giriş: 17.11.2025 Son Güncelleme: 17.11.2025

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak, 15 Kasım 2025 tarihinde Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Ebru Akdağ’ın moderatörlüğünde; Yazar, Araştırmacı ve Parfümör Sn. Vedat Ozan’ın konuşmacı olduğu “Lezzetin Duyusal Bileşenleri: Koku, Tat, Aroma” başlıklı interaktif söyleşimizi başarıyla gerçekleştirdik.

Söyleşide, lezzet kavramını oluşturan duyusal bileşenler (koku, tat ve aroma) üzerine kapsamlı bir değerlendirme yapılırken; lezzetin yalnızca duyusal bir süreç olmadığı, kültürel bağlamlar, bireysel hafızalar ve toplumsal alışkanlıklarla şekillenen çok katmanlı bir deneyim olduğu vurgulandı. Katılımcıların aktif olarak yer aldığı interaktif sohbet, konuya dair ufuk açıcı bir perspektif sundu.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak; etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan Eğitim Komisyonu üyelerimize, değerli bilgilerini bizlerle paylaşan Sn. Vedat Ozan’a, ilgi ve katılımlarıyla etkinliği zenginleştiren tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.




Okunma Sayısı: 37