3. Ulusal Bağcılık ve Ürünleri Sempozyumu

3. Ulusal Bağcılık ve Ürünleri Sempozyumu 30, 31 Ekim - 1 Kasım tarihlerinde, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde düzenlendi.
Sekretaryasını TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube'mizin yürüttüğü, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ile birlikte düzenlenen sempozyumda sektör ve kamu kurumları temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve bağcılık ürünlerine ilgi duyan farklı sektör ve disiplinlerden, yurtiçi ve yurtdışından toplamda 250'den fazla katılımcı bir araya geldi.
Sempozyumun temel hedefi, ülkedeki bağcılık sektörünü bilimsel çalışmalarla destekleyerek yerel üzümlerin kullanım alanlarının genişlemesine katkı sağlamak, sektörün sorunlarını akademik düzeyde ele alarak ulusal ve sektörel stratejik hedefleri belirlemek ve sürdürülebilirliğe bir yol haritası oluşturmak olmuş ve yapılan sözlü çalışmalar iki farklı saha gezisi ile desteklenmiştir. Katılımcılar coğrafi işaretli Kavacık üzümü ve üretim süreçlerini yerinde incelemek üzere Kavacık Köyü ile 5 farklı işletmeden oluşan Urla Bağ Yolunu ziyaret etmiş ve yöresel ürünleri tatma imkanı bulmuştur.
Uzun bir aradan sonra sektörün bilim, teknoloji ve üretim ayağını birleştirerek, Türkiye bağcılığının geleceğine yönelik stratejik kararların alınmasına zemin hazırlayan sempozyum 3 günlük yoğun bir maratonun ardından başarı ile tamamlanmıştır.
https://www.gidamo.org.tr/icerik/3-bagcilik-ve-urunleri-sempozyumu-tamamlandi-202511050016
Sempozyum sonuç bildirgesine buradan ulaşabilirsiniz.
https://www.gidamo.org.tr/icerik/3-bagcilik-ve-urunleri-sempozyumu-tamamlandi-202511050016
Sempozyum sonuç bildirgesine buradan ulaşabilirsiniz.
Okunma Sayısı: 66